fbpx

8 unități mobile pentru programul de screening al cancerului de col uterin

Ministerul Sănătății a achiziționat 8 unități mobile (autospeciale) pentru depistarea cancerului de col uterin, complet utilate și dotate.

Achiziția autospecialelor a fost realizată în vederea creșterii capacității tehnice a reţelei naționale de screening.

Aceste 8 unități  vor consolida programul național de screning pentru  cancer de col uterin și vor facilita accesul la program pentru femeile din zonele defavorizate.

Unități mobile, livrate către 7 centre naționale

Autospecialele vor fi livrate către 7 centre naționale pentru a începe campanii regionale de testare.

- Articolul continua mai jos-

Autospecialele vor ajunge la: Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca; Spitalul Clinic Județean Mureș; Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timisoara; Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; Institutul Regional Oncologic Iași (2 buc.);  Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București; Institutul Național Pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”București.

7 programe de screening, demarate de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a demarat implementarea a 7 programe de screening, în cadrul unui proiect care beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă.  Proiectul în valoare de 193 de milioane de euro vor consolida programul național de screening.

Cele 7 programe sunt: depistarea precoce, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, screening pentru cancer de col uterin, cancer de sân, cancer colorectal, hepatită, screening cardiovascular și programe destinate gravidei și copilului.

Activitatea propriu-zisă în cadrul proiectelor finanțate din fonduri structurale să demareze către sfârșitul anului sau începutul anului 2019.

Programul de screening pentru cancer de col uterin beneficiază de  finanțare în valoare de 47  milioane de euro.

De asemenea, se are în vedere inițierea unei proceduri de achiziție de echipamente medicale destinate dotării centrelor regionale de patologie și citologie.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Primăria a achiziționat pentru ISU Cluj o autospecială de intervenții în Municipiul Cluj-Napoca

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari