Rețea metropolitană de centre pentru sănătatea femeii

Primaria Capitalei va infiinta o retea metropolitana de centre pentru sanatatea femeii „Sfanta Agatha”. Scopul acestui proiect este realizarea screeningului cancerului de san si al cancerului de col uterin.

„Avand in vedere ca incidenta cancerelor de col uterin si a cancerelor de san in stadiu avansat a atins valori alarmante in Romania, acest fenomen fiind cauzat si de faptul ca un procent mic de femei se prezinta la medic pentru screeningul cancerului de col uterin si al cancerului de san, dorim sa contribuim la realizarea eficienta a programelor de screening, prin crearea de clinici ambulatorii cu cabinete de consultatie, ginecologie si dotarea necesara. Concret, ne propunem infiintarea unei Retele Metropolitane de centre pentru santatea femeii ‘Sfanta Agatha’, din care vor face parte Clinica ‘Sfanta Agatha’ dedicata diagnosticului si tratamentului afectiunilor oncologice ale femeilor, precum si 4 centre medicale ambulatorii arondate celor patru spitale aflate in subordinea Primariei Capitalei, care au servicii de obstetrica-ginecologie”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea

Cele patru spitale sunt Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu”, Spitalul Clinic „Filantropia”, spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” si Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”.

Citește și:

Două centre medicale ultramoderne vor fi înființate în București

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari