Energie verde pentru spitalele din București

Primarul General, Gabriela Firea, propune implementarea unui sistem integrat de energie verde (Smart Energy) pentru spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei

Prin acest program se doreşte implementarea unui sistem integrat Smart Energy şi realizarea de investiţii pentru autonomie şi eficientă energetică pentru spitalele aflate în administrarea Municipiului Bucureşti, prin ASSMB.

„În prezent, ASSMB are în administrare 19 spitale amplasate pe întreg teritoriul Municipiului Bucureşti. Acestea au în utilizare instalaţii şi echipamente pentru producerea energiei termice, apa caldă curentă, precum şi energie electrică învechite din punct de vedere tehnic şi moral. Astfel, este necesară modernizarea şi eficientizarea procesului tehnologic de producere a energiei termice pentru încălzire şi apa caldă de consum, prin introducerea unor metode moderne de producere a energiei prin centrale termice în cogenerare, centrale termice de trigenerare, panouri solare, panouri fotovoltaice, precum şi alte tehnologii cu utilizarea surselor regenerabile de energie”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Prin proiectul de hotărâre se solicită atât aprobarea de principiu a Programului „Energie verde pentru spitalele Municipiului Bucureşti”, cât şi împuternicirea ASSMB pentru realizarea, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov, a studiului de oportunitate pentru implementarea proiectului.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

106 ambulanțe noi pentru Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari