fbpx

Aparate performante, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoșani

Pacienții de pe raza județului Botoașani  vor fi diagnosticați de aparate performante de ultimă generație la standarde europene.

CT (computer tomograf) și RMN (aparat de rezonanță magnetică) au fost puse in funcțiune la Spitatul județean de Urgență Botoșani.

“Spitalul era dotat numai cu un computer tomograf, instalat în 2008. Acesta a funcţionat în continuu, deservind atât spitalul, UPU, cât şi ambulatoriul integrat. S-a ajuns ca în primele şapte luni din 2018 să se efectueze aproximativ 630 de imagini pe lună. Din cauza utilizării la maxim, aparatul a suferit numeroase defecţiuni. De asemenea, spitalul nu avea un RMN propriu”, a declarat managerul spitalului, Livia Mihalachi.

Locuitorii din Botoșani vor avea acces gratuit la cele două aparate

În urma acestor investiții în sistemul de sănătate, cel mai mult vor avea de câştigat botoşănenii care nu mai trebuie să se deplaseze la clinici private sau în alte oraşe din ţară pentru a-şi face investigaţii medicale complexe .Toţi pacienţii din județul Botoşani vor avea acces gratuit la investigaţii imagistice.

- Articolul continua mai jos-

Până în acest moment Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani a primit prin Ministerul Sănătății echipamente medicale, in valoare de peste 1,3 milioane de euro.

Pentru punerea în funcțiune a celor două aparate, efortul financiar al Consiliului Judeţean Botoşani a fost de 265.000 lei şi a constat în compartimentarea, reamenajarea, consolidarea şi ranforsarea spaţiului destinat RMN-ului, deoarece aparatura cântăreşte peste 17 tone.

Totodată, Consiliul Judeţean Botoşani a asigurat şi partea de investiţii necesară montării unui transformator exterior, pentru alimentarea cu energie electrică a celor două aparate medicale.

Citește și:

Ministerul Sănătăţii, program pentru dotarea spitalelor municipale şi orăşeneşti cu aparatură medicală de bază

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână