fbpx

Anchetă la Spitalul Universitar după ce un pacient afirmă că a luat o bacterie

Un pacient al Spitalului Universitar din București a descoperit după externare că este infectat cu bacteria Clostridium Difficile. Conducerea Spitalului a deschis o anchetă epidemiologică în Secția de Chirurgie.

“Acest pacient a necesitat antibioprofilaxie cu spectru larg pentru plaga de la nivelul coapsei, în cazul de faţă cu cefalosporine. Acestea reprezintă actor de risc pentru infecţiila cu Cloristridium Difficile. Precizăm că s-a dispus o anchetă epidemiologică în secţia de chirurgie plastică, unde pacientul a petrecut ultima parte a perioadei de spitalizare”, se mai arată în comunicatul de presă.

Respectivul pacient a fost prezent la mitingul de protest din 10 august și a ajung la spital după ce a fost rănit de o grenadă.

“A căzut o grenadă lângă mine și mi-a perforat blugii. Mi-a intrat un capac de plastic în mușchi, lângă artera femurală și m-au operat la spitalul universitar, în acea noapte la trei dimineața. Sâmbăta dimineața m-au externat, nouă zile am stat în spital. Am suferit două intervenții. Una a fost în noaptea aceea, când mi-a scos capacul, și a doua a fost marți, 14 august, după ce am fost transferat la chirurgie plastică pentru a fi cusută, reparată rana. Am luat tratament cu antibiotic opt zile, în spital. Sâmbătă noaptea, după ce am fost externat, am început să am frisoane, febră, duminică la fel”, a declarat Doru Oprea, pentru MEDIAFAX.

Pacientul afirmă că doar o ancheta poate stabili dacă a contactat bateria din spital, sau nu.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

”Deocamdată, eu mă simt bine, nu am mai făcut febră și frisoane. (…) Sunt două variante, acum care e adevărul nu știu. Eu nu cred nimic, sunt economist, sunt un om practic, cred doar în ce văd. Eu nu am acuzat spitalul. Eu am scris că m-am simțit rău, mi-am făcut analizele, am o bacterie și acum mă lupt cu ea. Dacă e cineva să caute adevărul, este Ministerul Sănătății, Corpul de Control, managerul spitalului. (…) Nu am nicio dovadă, până nu fac ei o anchetă internă, până nu face Ministerul, eu nu acuz spitalul fără să am nicio dovadă”, a mai declarat bărbatul.

Citește și:

Angajații de la Spitalul Universitar reclamă lipsa materialelor

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână