Un nou centru Hospice pentru copiii care suferă de boli cu prognostic de viață limitat

Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei va deschide oficial noul centru socio-medical de la Adunaţii Copăceni. Acest centru este dedicat exclusiv copiilor care suferă de boli cu prognostic de viaţă limitat.

5000 de copii din București suferă de boli cu un prognostic de viață limitat

În Bucureşti şi împrejurimile Capitalei trăiesc peste 5.000 de copii cu un astfel de diagnostic. Peste 8.000 de părinţi sunt implicaţi în îngrijirea acestor copii bolnavi. Aceștia nu beneficiază de o susţinere adecvată, medicală, socială sau psihologică. De asemenea, peste 10.000 de copii care se confruntă cu decesul unui membru al familiei au nevoie de suport.

””Sperăm că prin acest centru să facem ca fiecare zi să conteze pentru cei care vor găsi aici găzduire şi tratament, precum şi o casă pentru familiile lor. După renovarea conacului Florescu – o clădire de patrimoniu, avem în continuare nevoie de fonduri pentru dotare, echipare, mobilare, angajarea şi instruirea personalului şi susţinerea serviciilor de zi cu zi. Pentru acest lucru avem nevoie de susţinerea comunităţii, de aceea ne bucurăm când oamenii ne cunosc şi ajung să ne susţină’, a declarat Mirela Nemţanu, CEO HOSPICE.

Un ultramaratonist susține strângerea de fonduri pentru noul centru HOSPICE

Claudiu Beleţoiu este primul ultramaratonist român care participă la Ultra Trail du Mont Blanc. Acesta va susţine strângerea de fonduri pentru noul centru HOSPICE. Fundaţia îşi desfăşoară de 26 de ani activitatea în România. În acest timp a adus alinare şi speranţă pentru peste 20.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile.

- Articolul continua mai jos-

‘La vârsta de 7 ani am suferit un accident în urma căruia doctorii au decis să îmi fie amputat braţul drept. M-am bucurat însă de o salvare miraculoasă şi de continuarea unei vieţi normale. Din acest motiv am ales să ajut alţi copii bolnavi. Am încredere în serviciile oferite de HOSPICE şi în diferenţa pe care o va face noul centru de la Adunaţii Copăceni pentru copiii beneficiari’, precizează Claudiu Beleţoiu, voluntar al organizaţiei din Aprilie 2018.

El a ales să îşi promoveze campania cu ajutorul platformei de fundraising online Galantom, pagina dedicată cauzei putând fi accesată la acest link:

http://hospice.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6243

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre centrul de la Adunaţii Copăceni, pot consulta site-ul dedicat: http://copaceni.hospice.ro/.

Citește și:

170.000 de persoane au nevoie anual de îngrijire paliativă, însă mai puţin de 9% au acces la servicii specializate

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari