Sprijin financiar pentru cuplurile infertile din comuna Brazi

Cuplurile infertile din comuna Brazi, județul Prahova vor beneficia de un sprijin financiar de 10.800 de lei.

Datorită natalității scăzute, consilierii comunei Brazi au decis să acorde un sprjin financiar pentru cuplurile care optează pentru fertilizarea in vitro.

“Sprijinul financiar pentru realizarea fertilizării in vitro în valoare totală de 10.800 lei se va acorda în trei tranșe. (… ) Sumele necesare plății sprijinului financiar pentru cuplurile infertile vor fi suportate din bugetul local al comunei Brazi, din sumele care vor fi alocate cu această destinație”, se arată în hotărârea de CL.

Primarul comunei Brazi, Leonaș Radu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că până acum niciun cuplu nu a depus cerere pentru un astfel de ajutor.

- Articolul continua mai jos-

“ A scăzut mult, din păcate, natalitatea la noi în comună. De aceea am zis să ajutăm și așa. Avem patru clase de la mai multe școli care sunt desființate pentru că nu avem numărul de elevi. În 10 ani rămânem fără elevi. Nu a depus nimeni cerere pentru acest ajutor, până acum”, a declarat Radu.

De asemenea, primăria acordă sprijin femeilor însărcinate, pentru analize medicale, în valoare de 2.000 de lei. În plus, se acordă 2.500 de lei la nașterea unui copil, iar tinerii căsătoriți primesc 1.500 de lei.

În Brazi, anul trecut s-au născut 61 de copii, iar anul acesta 37.

Hotărârea de Consiliu Local “privind acordarea unui spriiin financiar cuplurilor infertile din comuna Brazi, județul Prahova, care au indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro,” a intrat în vigoare de la 1 iulie.

Citește și:

Clinica de Ginecologie 1 Cluj: Sute de copii născuți prin fertilizare in vitro

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari