fbpx
Acasă Realitatea medicală COPAC le mulţumește protestatarilor de la Spitalul Universitar

COPAC le mulţumește protestatarilor de la Spitalul Universitar

Coaliția cere autorităţilor să controleze cu responsabilitate situaţia şi să intervină de urgenţă pentru remedierea şi îmbunătăţirea acesteia

COPAC le mulţumește protestatarilor de la Spitalul Universitar “pentru curajul de a semnala lipsurile din sistemul de sănătate”. Printr-un comunicat de presă, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România explică faptul că a luat act cu îngrijorare despre dezvăluirile protestatarilor din faţa SUUB şi salută decizia acestora de a nu mai accepta să lucreze în condiţii care pun în pericol viaţa pacienţilor.

Coaliția cere autorităţilor să controleze cu responsabilitate situaţia şi să intervină de urgenţă pentru remedierea şi îmbunătăţirea acesteia, astfel încât viaţa pacienţilor să nu mai fie pusă în pericol, iar calitatea îngrijirilor medicale din întreg sistemul de sănătate să fie una potrivită pentru o ţară europeană.

COPAC roagă profesioniştii din sistemul sănătate să aibă curajul şi să semnaleze neajunsurile din sistem, acesta fiind primul pas în direcţia îmbunătăţirii situaţiei.

‘Este foarte important ca cei care ştiu cu adevărat situaţia din spitale, profesioniştii, să iasă şi să spună deschis ce se petrece cu adevărat în spitale. Numai dacă medicii şi personalul medical din sistem refuză să mai accepte situaţia şi să lucreze în condiţii de risc pentru ei şi pentru pacienţi, putem schimba ceva. Numai dacă avem curajul de a arăta şi recunoaşte starea existentă putem face un pas spre spre îmbunătăţirea situaţiei. Ne-am dori ca şi organizaţiile profesionale să susţină demersurile colegilor lor, având în vedere că vorbim de siguranţa profesioniştilor şi a pacienţilor’, a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Directorul financiar al Spitalului Universitar de Urgenţă a demisionat

Directorul financiar contabil al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi-a depus, în urmă cu câteva zile, demisia din funcţie.

‘Doamna director financiar contabil este numită director interimar prin Ordin al Ministrului Sănătăţii până la data de 28 august 2018. În data de 8 august 2018, şi-a depus demisia prin registratura spitalului, demisia fiind un act unilateral’, se arată într-un comunicat remis de Spitalului Universitar.

În comunicat se mai precizează că încetarea activităţii se va produce după expirarea perioadei legale de preaviz.

Un grup de 10-15 persoane au protestat, în 6 august, la Spitalul Universitar de Urgență București deoarece conducerea i-a pus să aleagă între sporuri maxime și voucherele de vacanță. Spitalul nu își permit să le ofere ambele privilegii pentru că ar rămâne fără bani pentru medicamente. În timp ce cea mai mare parte a angajaților au înțeles acest lucru, au fost și câteva persoane nemulțumite. Angajații au reclamat și lipsa materialelor necesare pentru tratarea bolnavilor.

Citește și Preşedintele COPAC, ales vicepreşedinte al European Patient Forum

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

12,920FaniÎmi place
139AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Hemodializa şi fistula arteriovenoasă

Insuficienţa renală cronică presupune schimbări majore în viaţa pacienţilor şi întreaga lor existenţă se...

Bolile cardiovasculare – Frigul, factor de risc pentru cardiaci

Odată cu sosirea iernii, temperaturile scăzute pot exacerba disconfortul pacienților afectați de boli cardiovasculare...

Dr. Călin Homorodeanu despre ce este un infarct miocardic

Fiecare ieşire în centrul Clujului este însoţită, inevitabil, de tracerea unei ambulanţe, care duce...

Bolile musculo-scheletice îi afectează pe români

Bolile musculo-scheletice, precum artrita reumatoidă şi afecţiunile lombare, îngrădesc din ce în ce mai...

Scleroza multiplă – boala cu o mie de fețe

Cea mai bună definiţie pentru scleroza multiplă spune multe despre impactul acestei afecţiuni aspura...

Vrei să ai o inimă sănătoasă? Află totul despre colesterol

Echilibrul, mereu sinonim cu sănătatea Colesterolul este o grăsime. Una specială pentru noi, oamenii. Din...