Medicina tradițională chineză, subiectul unui workshop internațional

Medicina tradițională chineză va fi subiectul unui workshop internațional desfășurat  în premieră la UMF Tîrgu Mureș. Evenimentul va avea loc în perioada 12 – 16 noiembrie, la Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice, fiind organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic.

Workshop-ul internațional despre medicina tradițională chineză va pune accent pe acupunctură și managementul durerii. Manifestarea este integrată în cadrul activităților de formare continuă și dezvoltare profesională a specialiștilor din domeniul sănătății.

Medicina tradițională chineză este considerată a fi cea mai veche și cea mai recunoscută practică medicală alternativă din lume. Practicată în China de peste 2.500 de ani, aceasta  necesită atât cunoştințe știinţifice, cât și artistice.

Workshop-ul urmărește a oferi o înțelegere detaliată a anumitor proceduri folosite prin medicina tradițională chineză, pentru promovarea sănătăţii și managementul durerii, în combinație sau nu cu medicina occidentală.

- Articolul continua mai jos-

Manifestarea este structurată în cinci sesiuni zilnice, care conțin expuneri de tip prelegere, exemplificări de practici specifice, vizite de studiu la câteva centre de sănătate din municipiu, discuții și opinii în contextul problematicilor prezentate pentru fiecare temă. Sesiunile vor fi conduse de specialiști din domeniu, printre care, și doi profesori-invitați de la Universitatea Shantou din China, unul dintre partenerii manifestării.

Printre temele abordate în cadrul workshop-ului se numără: istoria medicinei tradiționale chineze, utilizarea procedurilor medicinei tradiționale chineze pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, aplicarea procedurilor de acupunctură pentru sănătate, în general, și pentru managementul durerii: beneficii și limite.

Temele abordate vor viza și subiecte precum: micro-acupunctura, terapia prin masaj Tui Na, terapia cu ventuze/aspirație și terapia prin activarea punctelor de presiune, punctând și
direcțiile de integrare a medicinei tradiționale chineze în România și medicina occidentală privind managementul durerii, etc.

Directorul workshop-ului este prof. dr. William Au, de la Universitatea de Medicină Shantou, China. Din comitetul de organizare mai fac parte: prof. dr. Nicolae Neagu, director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și coordonatorul organizatoric al workshop-ului, prof. dr. Minodora Dobreanu, directorul Centrului Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, și lector dr. Horațiu Popoviciu, şeful Clinicii de Fizioterapie şi Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Tîrgu Mureș.

Proiectele UMF Tîrgu Mureș în anul Centenarului

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari