Acasă Ştiri Medicale Grupa de sânge 0 Negativ - Alertă, la Centrul de Transfuzii Alba!

Grupa de sânge 0 Negativ – Alertă, la Centrul de Transfuzii Alba!

Grupa de sânge 0 Negativ este în deficit la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia. Este nevoie urgentă de donatori cu grupa de sânge 0 Negativ!

Oricine poate dona sânge este rugat să se prezinte la Centrul de Transfuzie din Alba Iulia, care are programul de luni pâna vineri între orele 07:30-12:00.

Județul Alba și centrul de transfuzii care deservește această parte a țării se confruntă, pe lângă deficitul de sânge, și de o scădere drastică a numărului de donatori. Astfel, în luna iunie față de luna mai numărul donatorilor a scăzut la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba cu 18 la sută, iar in luna iulie cu 33%. Această situație afectează nu doar rezerva pentru grupa de sânge 0 Negativ, ci toate celelalte grupe de sânge.

Vezi și Vino și salvează o viață! Donează sânge!

Zilnic, mii de bolnavi internați în spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge, pentru a supraviețui. Iar supraviețuirea lor contează de gestul admirabil de a dona sânge al oamenilor de bine, din toată țara. Pentru că situația de la Alba Iulia nu este una singulară.

Statistic, s-a demonstrat că pe perioada de vară, când au loc vacanțele și concediile, crește dramatic numărul de accidente grave – pentru care e nevoie de sânge transfuzabil – dar în același timp scade la fel de dramatic numărul donatorilor de sânge.

Reamintim că, pentru a fi donator de sânge, condiția esențială este ca persoana care donează sânge să fie sănătoasă – asta e important atât pentru calitatea sângelui recoltat, cât și pentru ca donatorul să nu intre el însuși într-o suferință.

Citește și Ministrul Sănătății, apel pentru donarea de sânge în perioada de vară. În lunile de vară, pe perioada concediilor și a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei

Pintea: Vom înființa 8 centre regionale de transfuzie sanguină

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

10,961FaniÎmi place
56AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE

indigestia

De ce apare indigestia și cum o poți evita

Starea de disconfort abdominal, asociată cu balonare și greață, indigestia, sau dispepsia, apare, frecvent, la destul de scurt timp după mesele foarte abundente, cu alimente grase, multe condimente și prăjeli și/sau a consumului destul de crescut de băuturi alcoolice...
alergiile

Alergia, pericolul nevăzut care te poate ucide în câteva minute

Uneori putem avea alergii, fără să știm, iar la un moment dat afecțiunea se declanșează ca din senin. În plus, nu este obligatoriu să se manifeste încă de la naștere. Alergiile pot apărea pe parcursul vieții și îmbracă forme...
relocarea maternitatea giulesti

Se reiau internările la maternitatea Giulești. Toți angajații din spitale vor trebui să își facă analize

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că internările în Maternitatea Giulești vor fi reluate vineri. Potrivit acesteia, rezultatele preliminare ale investigaţiilor arată că "nu sunt probleme". Vă reamintim, internările la maternitatea Giulești au fost suspendate după ce 45 de nou-născuți...

Cele mai citite