Grupa de sânge 0 Negativ – Alertă, la Centrul de Transfuzii Alba!

Grupa de sânge 0 Negativ este în deficit la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia. Este nevoie urgentă de donatori cu grupa de sânge 0 Negativ!

Oricine poate dona sânge este rugat să se prezinte la Centrul de Transfuzie din Alba Iulia, care are programul de luni pâna vineri între orele 07:30-12:00.

Județul Alba și centrul de transfuzii care deservește această parte a țării se confruntă, pe lângă deficitul de sânge, și de o scădere drastică a numărului de donatori. Astfel, în luna iunie față de luna mai numărul donatorilor a scăzut la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba cu 18 la sută, iar in luna iulie cu 33%. Această situație afectează nu doar rezerva pentru grupa de sânge 0 Negativ, ci toate celelalte grupe de sânge.

Vezi și Vino și salvează o viață! Donează sânge!

- Articolul continua mai jos-

Zilnic, mii de bolnavi internați în spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge, pentru a supraviețui. Iar supraviețuirea lor contează de gestul admirabil de a dona sânge al oamenilor de bine, din toată țara. Pentru că situația de la Alba Iulia nu este una singulară.

Statistic, s-a demonstrat că pe perioada de vară, când au loc vacanțele și concediile, crește dramatic numărul de accidente grave – pentru care e nevoie de sânge transfuzabil – dar în același timp scade la fel de dramatic numărul donatorilor de sânge.

Reamintim că, pentru a fi donator de sânge, condiția esențială este ca persoana care donează sânge să fie sănătoasă – asta e important atât pentru calitatea sângelui recoltat, cât și pentru ca donatorul să nu intre el însuși într-o suferință.

Citește și Ministrul Sănătății, apel pentru donarea de sânge în perioada de vară. În lunile de vară, pe perioada concediilor și a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei

Pintea: Vom înființa 8 centre regionale de transfuzie sanguină

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari