Viața pacienților – o miză în protestul de la SUU București

Viața pacienților este mai presus de orice – sunt de părere reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice. Aceștia salută decizia protestatarilor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti de a nu mai accepta să lucreze în condiţii care pun în pericol viaţa pacienţilor.

Coaliția cere autorităţilor să controleze şi să intervină de urgenţă pentru remedierea situaţiei – scrie Antena Satelor, care citează RADOR. „Totodată, organizaţia îi roagă pe profesioniştii din sistemul de sănătate să aibă curajul şi să semnaleze neajunsurile din sistem, acesta fiind primul pas în direcţia îmbunătăţirii situaţiei”.

Vezi și Protest la Spitalul Universitar. Unii angajați vor și sporuri maxime și vouchere de vacanță

Grevă în sistemul de sănătate. Proteste în majoritatea spitalelor din țară (FOTO)

- Articolul continua mai jos-

Viața pacienților – o miză în protestul celor doi angajați aflați în greva foamei

Doi angajaţi de la Spitalului Universitar de Urgenţă din capitală sunt în continuare în greva foamei, scrie sursa citată. „Ei îi acuză pe manageri că nu gestionează eficient fondurile, după ce i-au obligat pe salariaţi să aleagă între sporuri şi tichetele de vacanţă.

Protestatarii, care au denunţat neregulile din spital, în ultimele patru zile, sunt nemulţumiţi şi de lipsa materialelor necesare operaţiilor, dar şi de deficitul de personal”.

Pe de altă parte, conducerea spitalului afirmă că lucrări de modernizare se fac în permanenţă şi că bolnavii internaţi acolo nu au fost nevoiţi să îşi cumpere medicamente.

Unuia dintre protestatari i s-a făcut rău miercuri dimineață, după trei zile de greva foamei, dar nu a vrut să renunțe la protest, deși era foarte slăbit, acceptând doar îng

Ministerul Sănătăţii a………………………………..

Citește mai mult despre Protestul de la Spitalul Universitar de Urgență din București

- Articolul continua mai jos-

Te-ar putea interesa și

Mai mulți bani pentru asistența medicală permanentă – află despre ce sume este vorba

Probleme la zi în diabetologia românească – află tot ce trebuie să știi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari