Cazare gratuită în Cluj pentru copiii bolnavi cronic și părinții acestora prin proiectul „Acasă”

Copiii bolnavi cronic și părinții acestora care vin pentru internare, tratament sau analize în Cluj-Napoca beneficiază, prin Proiectul „Acasă” de cazare gratuită. Inițiativa se orientează către familiile cu venituri modeste, de până în 3000 de lei pe lună. Proiectul „Acasă” a fost demarat de Asociația „Life Education for All”, care are numeroase inițiative de ajutorare a copiilor din spitale și nu numai.

„Proiectul „Acasă” a fost inițiat în acest an. Am obținut finanțare de la două firme de it din Cluj-Napoca care ne plătesc chiria. Avem un apartament cu trei camere foarte frumos, cu trei dormitoare și o sufragerie, două băi. Acesta este pus gratuit la dispoziția copiilor și părinților lor care vin la analize sau la tratamente în Cluj-Napoca și nu trebuie neapărat să stea în spital, fiind cunoscut faptul că părinții stau într-un pat cu copiii, înghesuiți.

Ajutor pentru copiii bolnavi cronic

Este, practic, un proiect asemănător celui intitulat „Magic Home”, noi însă nu sprijinim doar copiii bolnavi de cancer, ci și pe toți copiii bolnavi cronic și care provin din familii cu venitul pe familie până în 3000 de lei pe lună. Aceasta este singura condiție! În acest an am avut foarte multe cazuri de copii cu autism, de exemplu”, a declarat Oana Mîndruț, președintele Asociației „Life Education for All”.

Este o reală nevoie acest proiect, precizează preșesinta asociației, însă ar fi nevoie de mai multă educație pentru că oamenii, se pare, nu prea știu să primească ceea ce este gratuit, să păstreze curățenia și să folosească spațiul așa cum trebuie.

- Articolul continua mai jos-

Finanțarea pentru acest proiect este asigurată doar pentru anul 2018, însă, fiind vorba de un proiect „on going”, este nevoie de susținere și pe viitor. Cei care doresc să facă donații sunt rugați să se adreseze reprezentanților asociației la telefon 0727 648 946 sau printr-un mail la [email protected].

Proiecte în sprijinul copiilor bolnavi

Asociația „Life Education for All” derulează o serie de proiecte pentru a veni în sprijinul copiilor bolnavi din mai multe spitale din țară. Astfel, a inițiat și Campania Națională „Sunet pentru Sănătatea Copiilor”, cu scopul de a dota saloanele din spitalele de copii bolnavi cronic din România cu audioteci. Până în acest moment, au fost dotate peste 100 de saloane de copii din zece spitale din țară cu câte o audiotecă: câte un audioplayer, un videoplayer, un televizor/salon, căști și cd-uri cu povești pentru copii, muzică pentru copii, muzică clasică, muzică relaxantă și terapeutică, cât și cd-uri și dvd-uri cu conținut educațional și cu filme sau desene animate.

Până la finalul anului, Asociația intenționează să mai doteze alte cinci spitale din țară cu audioteci. Imaginea campaniei este celebrul violonist Alexandru Tomescu, care susține acest demers dedicat copiilor din spitale.

„Un alt proiect este cel prin care, de doi ani și jumătate, mergem, de trei ori pe săptămână, la copiii internați pe Secțiile de Nefrologie, Psihologie și Oncologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Cluj-Napoca și ne jucăm cu ei timp de două ore și facem diverse activități – art craft sau le citim povești.

În 2017 am mai avut un proiect prin care am amenajat două grădini terapeutice cu spațiu de joacă în curțile clinicilor Pediatrie 3 și Psihiatrie Pediatrică, care arată superb și copiii au unde să iasă să se joace. Am ajutat cu foarte multe lucruri, de la perne, pături, coșuri de gunoi, saltele, frigider, deci tot ce ne-au cerut toate clinicile de pediatrie din Cluj, inclusiv mobilier, gresie, faianță și tot ce au avut nevoie.

Am mai avut un proiect finalizat în urmă cu câteva săptămâni, prin care am pictat pereții a trei spitale din Cluj. Pediatrie 2 este pictat de noi cu voluntari, oameni care și-au dedicat parte din timpul lor liber și au pictat tot spitalul care are cinci etaje, cu coridoare lungi și toate saloanele. Am pictat și la Pediatrie 2, la Infecțioase pe secția de copii, și am refăcut zidul exterior și l-am pictat la Pediatrie 3, pe dinafară”, a explicat Oana Mîndruț.

- Articolul continua mai jos-

De asemenea, în acest an a avut loc a treia ediție a taberei pentru copiii bolnavi cronic, o tabără gratuită la Muntele Băișorii, în cadrul căreia reprezentanții asociației, alături de voluntari, lucrează în paralel, atât cu copiii, cât și cu părinții acestora.

„Cu aceștia din urmă facem terapie pentru că sunt părinți greu încercați, nu e ușor să ai un copil despre care știi că nu se va face bine niciodată. Prin acțuni de voluntariat, ni se alătură terapeuți, psihologi. Cu copiii lucrăm axat pe nevoile lor, iar cu părinții facem terapie, ateliere de nutriție, parenting, și discuții axate pe grija față de copii”, a precizat președintele Asociației „Life Education for All”.

O asociație dotează saloanele din spitalele de copii bolnavi cronic cu audioteci

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari