fbpx

Somnul dăunează sănătății. Când e în exces! Află cum și de ce

Somnul dăunează sănătății. În exces! Dar nu orișice fel de somn! Dacă vrei să afli când, cât și ce fel de somn îți pune sănătatea în pericol, trebuie să citești mai departe ce au descoperit oamenii de știință.

Somnul dăunează sănătății – dacă e în exces, poate duce la deces prematur

Acesta este strigătul de alarmă al cercetătorilor de la Keele University, din Marea Britanie. Oamenii de știință au anuntat ca mai mult de opt ore de somn pe zi sporeste considerabil riscul unui deces prematur. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat datele a trei milioane de persoane, in perioada 1970 – 2017.

Citește și Nicolae Hâncu: Alimentația nesănătoasă, cel mai mare ucigaș al omului mileniului III

După 47 de ani de studii, care au oferit un evantai larg de situații pentru algoritmii de analiză, ei au ajuns la concluzia că pentru o viață sănătoasă 8 ore de somn sunt ideale. Refacerea organismului prin somn nu trebuie să scadă sub 6 ore și nu trebuie să treacă de 8, iar ideea că nu dormi o noapte și „recuperezi” dormind apoi o zi și-o noapte, sau, cum zice românul „dorimi pe săturate” e mai mult decât dăunătoare.

- Articolul continua mai jos-

Somnul dăunează sănătății, dacă e prelungit peste 8 ore. Află ce se întâmplă în corpul tău în timpul somnului

Conform unei lucrari stiintifice publicata in Journal of American Heart Association, prea mult somn amplifica riscul de afectiuni cardio-vasculare cu 44%. In plus, aceste persoane prezinta mai frecvent semne de apnee. Iar apneea, în sine, este responsabilă pentru o serie de alte dereglări ale bunei funcționări ale organismului, „apropiind” momentul inerent al decesului. Cu alte cuvinte, somnul zilnic, peste 8 ore, este considerat responsabil pentru o durată de viață redusă (pe lângă alți factori, desigur).

Citește și 10 PORUNCI de urmat pe timp de CANICULĂ

Ce greşeli facem fără să vrem când acordăm primul ajutor

„Este o dereglare serioasa a somnului, care se produce in momentul in care respiratia omului este intrerupta in timpul somnului”, au explicat specialistii.

Citește mai departe despre pericolele care te pândesc când dormi prea mult, află de ce somnul în exces dăunează sănătății

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari