fbpx

Apa potabilă din Dunăre e contaminată ? Ce spun autoritățile

Apa potabilă din Dunăre e contaminată cu virusuri şi bacterii periculoase – aceasta este temerea pe care o au, în acest moment, locuitorii din Brăila și Galați, după ce în apele fluviului au fost descoperite cadavre de porci.

Imagini incredibile au fost surprinse pe Dunăre. Internauţii au filmat leşuri de porci plutind pe apă în zona Brăilei şi au publicat imaginile pe reţelele de socializare, scrie Antena Satelor, care citează RADOR.

Conform site-ului, prefectul județului Brăila, George Paladi, ar fi declarat: „Avem două echipe care merg pe Dunăre să verifice informaţia aceasta. Prima jumătate a fost efectuată deja şi nu se confirmă, aştept răspunsul celei de-a doua echipe. La momentul în care nimeni nu sună 112 să dea informaţia şi face un filmuleţ, îl pune pe net, e mai greu să identificăm şi locul şi momentul”. Autorităţile locale fac apel către populaţie să sune la numărul unic de urgenţă 112 dacă vor să semnaleze posibile cazuri de îmbolnăvire, contribuind în acest fel la o mai rapidă depistare a posibilelor focare de boală.

Apa potabilă din Dunăre e contaminată sau nu?

Siguranța sanitară a populației este cea mai importantă – cu atât mai mult cu cât temerile exprimate de locuitorii din cele două județe vin în contextul în care numărul focarelor de pestă porcină africană creşte tot mai mult, iar Galați și Brăila se numără între zonele cele mai afectate.

- Articolul continua mai jos-

Citește și Pesta porcină africană – Recomandări privind sacrificarea porcilor și consumul cărnii de porc

Este pericol sau nu? E adevărat că apa potabilă din Dunăre e contaminată cu virusuri și bacterii periculoase. Iată ce răspuns a dat postului național de radio Gicu Drăgan, Direcţia Sanitar-Veterinară, Brăila: „Este periculos, cum să nu fie pericol? S-a sunat la 112, tot aşa, un porc plutea pe Dunăre, a intervenit ISU cu şalupele de la Poliţia de Frontieră, am trimis un echipaj de-al nostru, împreună cu jandarmii, am scos acel porc, l-am dus la laborator, nu a avut, dar tot aşa de bine poate să fie un porc care să aibă, da, şi care împrăştie acest virus”.

Citește mai mult despre contaminarea apei potabile din Dunăre

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari