Alba: Primul centru de simulare în instruirea medicală dedicat asistenților medicali și moașelor

Primul centru de simulare în instruirea medicală din județul Alba dedicat asistenţilor medicali si moașelor a fost recent inaugurat. În incinta sediului OAMGMAMR au avut loc demonstrații medicale privind resuscitarea și recoltarea probelor de sânge.

Indiferent de gradul profesional si specializarea medicală, un aspect important al profesiei medicale îl reprezintă educaţia medicală continuă.

Aceste noi metode de educație și practică medicală, care vor fi practicate în acest centru de simulare în instruirea medicală, permit învățarea și dezvoltarea competențelor si a tehnicilor medicale corect, sub supravegherea instructorilor, pe baza unui program bine structurat, fără a se pune viaţa pacientului în pericol.

„Filiala Alba a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistenţilor Medicali din România a demarat un amplu program de educaţie medicală continuă dedicat atât asistenţilor medicali si moaselor care doresc să fie la curent cu ultimele noutăţi în domeniu, cât si tinerilor absolvenţi de scoli postliceale sanitare care doresc să exerseze tehnicile medicale învăţate pe parcursul scolii, în vederea deprinderii acestora.

- Articolul continua mai jos-

Anul acesta am demarat o serie de parteneriate cu scolile postliceale, iar tinerii absolvenţi si elevii din anii II si III pot urma gratuit modulele noastre introductive special create pentru ei și sperăm ca orele de practică în centrul de simulare vor creste calitatea actului medical”, a declarat dna Graţiela Indreica, presedinte OAMGMAMR filiala Alba.

Centrul de simulare în instruirea medicală permite învățarea pe simulatoare simple și complexe a tehnicilor medicale. Este vorba de: resuscitarea cardiorespiratorie, măsurarea semnelor vitale (puls, tensiune arterială), tehnicile de administrare a injecţiei intradermice, subcutanate si intramusculare, de abord si administrare a terapiei intravenoase, sondajul nasogastric, sondajul vezical si îngrijirea traheală, simularea intervenţiei în cazul tulburărilor de ritm cardiac etc.

„Activitatea unui asistent medical este complexă. Sunt o serie de proceduri medicale pe care el trebuie să le realizeze corect si să se asigure că disconfortul pacientului este cât mai mic. În final, pacientul trebuie să beneficieze nu doar de acces la tratament, diagnosticare corectă, medicamente, ci si de servicii medicale de calitate. Educaţia medicală continuă este modalitatea prin care asistentul învaţă si exersează tehnici noi, accesează informaţii medicale inovative si astfel este capabil să ofere pacientului cele mai bune îngrijiri medicale”, a adăugat președinte OAMGMAMR Alba.

Centrul de simulare în instruirea medicală se afla în incinta sediului OAMGMAMR filiala Alba din str. Tudor Vladimirescu, nr. 26 din Alba Iulia.

“Diplomația medicală” – o necesitate în domeniul relațiilor internaționale

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari