fbpx
Acasă Ştiri Medicale Alba: Primul centru de simulare în instruirea medicală dedicat asistenților medicali și...

Alba: Primul centru de simulare în instruirea medicală dedicat asistenților medicali și moașelor

În incinta sediului OAMGMAMR au avut loc demonstrații medicale privind resuscitarea și recoltarea probelor de sânge

Primul centru de simulare în instruirea medicală din județul Alba dedicat asistenţilor medicali si moașelor a fost recent inaugurat. În incinta sediului OAMGMAMR au avut loc demonstrații medicale privind resuscitarea și recoltarea probelor de sânge.

Indiferent de gradul profesional si specializarea medicală, un aspect important al profesiei medicale îl reprezintă educaţia medicală continuă.

Aceste noi metode de educație și practică medicală, care vor fi practicate în acest centru de simulare în instruirea medicală, permit învățarea și dezvoltarea competențelor si a tehnicilor medicale corect, sub supravegherea instructorilor, pe baza unui program bine structurat, fără a se pune viaţa pacientului în pericol.

Articolul continua mai jos

“Filiala Alba a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistenţilor Medicali din România a demarat un amplu program de educaţie medicală continuă dedicat atât asistenţilor medicali si moaselor care doresc să fie la curent cu ultimele noutăţi în domeniu, cât si tinerilor absolvenţi de scoli postliceale sanitare care doresc să exerseze tehnicile medicale învăţate pe parcursul scolii, în vederea deprinderii acestora.

Anul acesta am demarat o serie de parteneriate cu scolile postliceale, iar tinerii absolvenţi si elevii din anii II si III pot urma gratuit modulele noastre introductive special create pentru ei și sperăm ca orele de practică în centrul de simulare vor creste calitatea actului medical”, a declarat dna Graţiela Indreica, presedinte OAMGMAMR filiala Alba.

Centrul de simulare în instruirea medicală permite învățarea pe simulatoare simple și complexe a tehnicilor medicale. Este vorba de: resuscitarea cardiorespiratorie, măsurarea semnelor vitale (puls, tensiune arterială), tehnicile de administrare a injecţiei intradermice, subcutanate si intramusculare, de abord si administrare a terapiei intravenoase, sondajul nasogastric, sondajul vezical si îngrijirea traheală, simularea intervenţiei în cazul tulburărilor de ritm cardiac etc.

“Activitatea unui asistent medical este complexă. Sunt o serie de proceduri medicale pe care el trebuie să le realizeze corect si să se asigure că disconfortul pacientului este cât mai mic. În final, pacientul trebuie să beneficieze nu doar de acces la tratament, diagnosticare corectă, medicamente, ci si de servicii medicale de calitate. Educaţia medicală continuă este modalitatea prin care asistentul învaţă si exersează tehnici noi, accesează informaţii medicale inovative si astfel este capabil să ofere pacientului cele mai bune îngrijiri medicale”, a adăugat președinte OAMGMAMR Alba.

dermofarm farmec

Centrul de simulare în instruirea medicală se afla în incinta sediului OAMGMAMR filiala Alba din str. Tudor Vladimirescu, nr. 26 din Alba Iulia.

“Diplomația medicală” – o necesitate în domeniul relațiilor internaționale

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,928FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Cum recunoaștem alergia la înțepătura de insecte?

Alergia la veninul insectelor. Cu venirea primăverii revin și multe insecte, crescând astfel posibilitatea...

Pericolul transmis de virusuri. Atenție ficatul.

Trei dintre hepatitele virale se cronicizează într-o proporție mare. Infecția cronică cu virusul hepatitei...

Astmul bronşic – diagnostic, simptome, tratament

Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a arborelui traheobronşic...

Eventrațiile – simptome și tratament

Eventrațiile reprezintă defecte ale peretelui abdominal apărute în urmă unor traumatisme survenite la acest...

Bolile cardiovasculare – 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor

Bolile cardiovasculare - 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor. Un studiu american a...

Meningita – de la cauză la tratament

Probabil cu toții am auzit câte ceva despre meningită, întrucât știrile pot ajunge oriunde...