fbpx

Angajații de la Spitalul Universitar reclamă lipsa materialelor

Angajații Spitalului Universitar care au protestat azi reclamă lipsa materialelor necesare pentru tratarea bolnavilor.

”Lucrăm în niște condiții mizerabile, de aceleași condiții beneficiază și bolnavii. Din când în când, vin niște controale în acest spital. Atunci avem tot ce ne trebuie. După, potopul. Am încercat să sesizez conducerea acestei instituții. Ajunsesem la un moment dat, făceam operații pe masa de operații și izolam pacientul cu bluze. Nu aveam fire de electrocauter cu care sterilizăm, veneau cu țesut pe ele, țesut necrozat, nu puteai să le speli, să le cureți atât de bine încât să fie noi”, a declarat pentru Mediafax Simion Daniel Petrică, asistent medical Ortopedie.

Angajații au fost puși să aleagă între sporuri și vouchere de vacanță, iar acest lucru i-a determinat să protesteze.

”Problema acestor vouchere a fost bomboana de pe colivă. Luna trecută ne-au luat 100 de lei și ceva din salariu pentru bonurile de masă. Le-au băgat în salariu, le-au numit normă de hrană și le-au impozitat mai mult”, sesizează același asistent de la Ortopedie.

Analiză din partea Corpului de Control la Spitalul Universitar
- Articolul continua mai jos-masca medicala

Conducerea Spitalului Universitar  a cerut Ministerului Sănătății o analiză din partea Corpului de Control după ce un grup de angajați a reclamat, luni, lipsa de resurse și materiale în cadrul unității spitalicești.

„Activitatea medicală în cadrul spitalului se desfășoară în condiții normale de muncă, iar pacienții internați în secțiile și compartimentele unității nu au avut și nu vor avea de suferit. Nu există lipsă de medicamente, materiale sanitare, dezifectanți, dovada fiind și solicitările de transfer venite dinspre alte unități sanitare, inclusiv clinici private. Conducerea Spitalului a solicitat Ministerului Sănătății o analiză a acestei situații din partea Corpului de Control”, se arată într-un comunicat al Spitalului Universitar, remis luni MEDIAFAX.

Reprezentanții ministerului Sănătății au precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că vor fi declanșate verificări.

Circa 15 angajaţi ai Spitalului Universitar Bucureşti au protestat, luni, în faţa instituţiei, deoarece sunt nevoiţi să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporurile maxime. Ei au reclamat și lipsa de materiale din spital.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână