Modernizări cu fonduri europene la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie ‘Dr. I.A.Sbârcea” din Brașov

Un corp de clădire al Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie ‘Dr. I.A.Sbârcea” din Brașov va fi modernizat cu fonduri europene.

Datorită acestui proiect, spitalul braşovean va fi dotat la standarde europene având în vedere că şi modernizarea corpului vechi s-a încheiat la începutul acestui an.

”Îi asigurăm pe medicii spitalului că este ultima dată când vom mai interveni cu lucrări de o asemenea anvergură la spital. Mai bine de doi ani s-au desfăşurat lucrări la corpul vechi, iar activitatea în spital s-a desfăşurat cu o oarecare greutate. Întreaga clădire va trebui evacuată pentru desfăşurarea lucrărilor în interior, pe care sperăm că firma care le va câştiga să le finalizeze în cinci luni. Sunt lucrări foarte ample, dar consider că după aceste modernizări vom dispune de toate condiţiile necesare şi la concurenţă cu orice unitate medicală privată”, a explicat preşedintele Consiliului județean Brașov, Adrian Veștea, potrivit AGERPRES.

Vor fi executate lucrări atât în exteriorul cât și în interiorul clăririi spitalului de Obstretică-Ginecologie. Astfel, clădirea va fi anvelopată, tâmplăria schimbată, tot ce înseamnă instalaţii sanitare, electrice, termice schimbate, saloane modernizate, cu grup sanitar propriu. La exteriorul clădirii vor fi montate două lifturi, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical.

- Articolul continua mai jos-

De asemenea, va fi primul spital din Brașov care va beneficia de resurse energetice ecologice: celule solare care vor asigura încălzirea şi apa caldă necesară spitalului.

Proiectul are termen de finalizare sfârşitul lunii ianuarie 2020.

Citește și:

Salvaţi Copiii dotează Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “I.A. Sbârcea” Braşov cu un aparat radiologic pentru nou-născuţi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari