Ministerul Sănătății va evalua centrele de permanență. Au existat decontări eronate

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a declarat că la nivelul ministerului va fi realizată până la sfârșitul lunii septembrie o evaluare a centrelor de permanență. Dacă se va deovedi că prezența acestora nu se justifică, ele vor fi desființate.

„Nu vom închide aceste centre de permanență peste noapte. Facem o evaluare şi luăm nişte măsuri. Acolo unde într-adevăr nu se justifică existenţa unui centru, nu va mai fi. Eu cred foarte mult în centrele de permanenţă. Sunt judeţe care nu au niciun centru, cum este Prahova. Brăila are 4 centre de permanenţă. Maramureş are 13 centre, Neamţ are 23 de centre. Toate acestea trebuie evaluate. Vreau să fac acest tip de analiză şi dacă merită bani mai mulţi centrele de permanenţă, le dau, dacă nu, le dau la Unităţile de Primiri Urgenţe”, a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivitAGERPRES.

Ministrul a precizat că la Timiș raportul corpului de control a dezvăluit că un medic lucra în șapte centre de permanență, existând decontări eronate. Tariful pe ora de gardă în centrul de permanenţă a crescut de la 12 lei pe oră la 40 de lei pe oră.

„Ministrul nu desfiinţează centre de permanenţă şi nu le va desfiinţa niciodată. Le evaluează. Primul raport al corpului de control, control care s-a făcut în judeţul Timiş, este finalizat. În judeţul Timiş sunt 48 de centre de permanenţă, din care 17 centre în Timişoara. Un medic lucra în 7 centre de permanenţă. Există decontări eronate, există raportări eronate. Da, putem greşi, dar aceste raportări înseamnă mulţi bani”, a declarat ministrul Sănătăţii.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Finanţare suplimentară pentru centrele de permanență

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari