Două motociclete de intervenție, în dotarea SMURD Iași

Paramedicii ieșeni vor ajunge mai repede la intervenții datorită celor două motociclete ce au intrat în dotarea SMURD Iași.

SMURD Iaşi şi-a prezentat noile vehicule aflate în dotare, respectiv două motociclete folosite pentru intervenţia rapidă la accidentele rutiere din zonele foarte aglomerate.

„Acest proiect a început în Bucureşti, cu 2 motociclete. Am continuat în județe şi am ajuns la Iaşi. Sper ca oamenii să nu aibă nevoie de motociclişti, dar, dacă au nevoie, să îi putem ajuta cât mai prompt! În Israel există 500 asemenea motociclete, din ce am înțeles, pe intervenţie, pentru acordarea primului ajutor. În Bucureşti au existat cazuri la care paramedicul pe motocicletă a ajuns cu 2-3 minute înaintea ambulanței şi a salvat vieți”, a declarat la Iași, Raed Arafat, potrivit MEDIAFAX.

Iașiul este al cincilea oraș din țară care beneficiază de introducerea motocicletelor

„Este al cincilea oraş din România în care introducem acest concept. Le-am introdus în oraşele mari, unde timpii de reacţie sunt mai lungi, din cauza aglomeraţiei. Motocicletele nu sunt o invenţie în România. Aceste motociclete vin în completarea a ceea ce fac ambulanţele. Şi dacă noi câştigăm 2-3 minute la o intervenţie, dăm o şansă în plus omului la nevoie. Motocicletele sunt dotate adecvat, pentru ca paramedicul să facă o operaţiune de salvare de viaţă până la ajungerea echipajelor SMURD sau de la Ambulanţă. De asemenea, la sosirea lor, ei pot transmite informaţii vitale către dispecerat”, a subliniat Raed Arafat.

- Articolul continua mai jos-
Motociclete, achiziționate cu banii românilor

Proiectul în valoarea de 40.000 de euro a fost finanațat din cei 2% donați de români pentru fundația SMURD.

Vechiculele pe două roţi vor fi conduse de paramedici, aceştia fiind instruiţi în cadrul unui curs de conducere defensivă.

Iași este al cincilea oraș unde sunt operaționalizate motociclete SMURD. Cele două ambulanțe pe două roți sunt destinate primei intervenții medicale și sunt dotate cu echipamente necesare acordării primului ajutor calificat, pentru optimizarea răspunsului la solicitările celor aflați la nevoie.

În ţară mai există astfel de motociclete doar în Timiş, Cluj, Constanţa şi în municipiul Bucureşti.

Motocicletele SMURD și-au demonstrat eficiența în ultimii ani, prin timpul foarte scurt de răspuns la intervenție, de doar 3-5 minute în medie, comparativ de media de aproximativ 8 minute a unei ambulanțe, precum și prin numărul mare de solicitări gestionate.

Citește și:

Două motociclete de intervenție urbană pentru SMURD Timișoara

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari