Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte zilnic greutatea corpului nostru.

Scapa de varice instant: Venostim – remediul minune care combate apariția varicelor

Cauzele picioarelor umflate pot fi multiple, de la statul în picioare pentru perioade lungi de timp, până la retenţia de apă din organism. Alte cauze ale neplăcerilor generate de umflarea picioarelor pot fi sarcina sau supraponderabilitatea.

Picioarele umflate – cum le tratăm

Umflarea picioarelor poate reprezenta uneori simptomul unor boli mai grave, cum ar fi cele la ficat, tromboza venoasă sau o obstrucție la nivelul sistemului limfatic, de aceea este necesar să nu ignorăm această afecţiune.

- Articolul continua mai jos-

Dacă picioarele umflate rămân astfel pentru perioade lungi de timp, este important să te adresezi unui medic pentru a descoperi cauza problemei. Dacă umflătura este de scurtă durată, poți apela cu încredere la următoarele remedii naturale pentru a aduce membrele inferioare la dimensiunea lor normală.

Remediile naturiste pe care vi le vom prezenta reprezintă metode eficiente de a scăpa de picioarele umflate, însă trebuie să ştiţi că cel mai mult ajută în această situaţie, exercițiul fizic. Mișcarea stimulează circulația sanguină şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Citește și Podologia se referă nu doar la picior, ci la întregul sistem articular

Picioarele umflate remedii naturiste

Remedii pe care bunicii noştri le foloseau pentru a scăpa de umflăturile picioarelor:

Rețeta 1. Când ţi s-au umflat picioarele după o zi obositoare sau pentru că e prea cald, poţi să te refaci rapid folosind rădăcina de brusture. Lasă la infuzat în 400 ml de apă o mână de plantă mărunţită, timp de 10 minute şi fă-ţi o baie la picioare timp de un sfert de oră.

Rețeta 2. Dacă ţi s-au inflamat tendoanele, se resorb rapid cu ghimbir. Pune opt felii de ghimbir proaspăt într-o jumătate de……………….

- Articolul continua mai jos-

Citește mai departe remedii bătrânești pentru durerile de picioare

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari