Medici de familie, amendați pentru nereguli în serviciile medicale

Medici de familie, amendați pentru nereguli în serviciu, în urma controalelor Curții de Conturi – prejudiciul depășește 25.000 lei.

Mai mulți medici de familie din județul Botoșani au de plătit amenzi usturatoare pentru nereguli privind serviciile medicale acordate populației în anul 2016, scrie Antena Satelor, care citează Rador.

Curtea de Conturi a descoperit medici de familie care păstraseră în listă persoane decedate

Cu ocazia unui control, Curtea de Conturi a constatat ca 53 de medici aflati în contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate au menținut pe lista de capitație persoane decedate, suma imputata fiind de aproape 5.800 lei.

Potrivit presedintelui CAS Botosani, Carmen Nicolau, auditorii au mai constatat ca 44 de medici de familie au fost sanctionati pentru prescrierea de medicamente cu procent de compensare 90% din pretul de referinta al medicamentelor în cadrul programului social al Guvernului, unor persoane cu venituri suplimentare pensiilor de pâna la 700 de lei, fiind imputate retete în valoare de 3.600 lei.

- Articolul continua mai jos-

Zece medici au fost……………

Citește mai departe despre acest subiect AICI

Te-ar mai putea interesa și 1 din 8 copii a fost depistat cu afecțiuni, în urma unui screenig cardiac gratuit

Medicul – „un preot al Creației” – interviu cu acad. Ilie Bădescu

Citește și:

Spitalele regionale de urgență. Dr. Adela Golea: „Ce facem cu mentalitățile noastre care nu sunt coroborate cu aceste concepte și care ne vor lăsa pacienții neacoperiți?”

- Articolul continua mai jos-

În privința spitalelor regionale de urgență „va trebui să se lucreze cu populația noastră, cu mentalitățile și cu restul sistemelor”, este de părere dr. Adela Golea, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca și șeful disciplinei de Medicina de Urgență. Directorul medical pledează și pentru introducerea auditului în practică pentru a identifica eventualele probleme în comunicarea dintre medic și pacient și subliniază faptul că în unele profesii, angajații ar trebui să aibă posibilitatea de a discuta cu un specialist. Mai mult….

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari