Campanie de prevenire a cancerului de piele, desfășurată pe litoral

Societatea Română de Dermatologie (SRD) continuă campaniile derulate în anii precedenţi, pentru prevenţia şi depistarea cancerului de piele.

Campania EuroMelanoma Day, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie, promovează mesajul „Ştiaţi că cea mai frecventă formă de cancer este cancerul de piele?’. Scopul campaniei este prevenţia, depistarea şi tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale.

Campanie de informare privind cancerul de piele, pe litoral

O amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat se va desfăşura în perioadele 3-5 august şi 17-19 august, simultan în trei staţiuni din sudul litoralului, respectiv: Mangalia (plaja Laguna), Jupiter (plaja Jupiter) şi Venus (plaja Perla Venusului).

Special pentru turişti, SRD în parteneriat cu Primăria Mangalia oferă consultaţii de specialitate între 08:00-12:00 şi 15:00-18:30.

- Articolul continua mai jos-

12 medici dermatologi din ţară, câte patru în fiecare staţiune, vor oferi consultaţii şi informaţii gratuite pacienţilor, dar şi turiştilor doritori de investigaţii de prevenţie. Turiștii vor primi şi mostre de creme fotoprotectoare. Cancerul de piele poate fi tratat dacă este depistat la timp.

Protejați-vă când vă expuneți la soare! Sfaturile dermatologilor

În acest sens, specialiştii recomandă tuturor să se protejeze întotdeauna când se expun la soare, să evite expunerea prelungită şi să se adăpostească de soare sub o umbrelă şi pe cât posibil să evite expunerea la soare la orele prânzului.

Alte sfaturi ale dermatologilor se referă la: îmbrăcămintea corespunzătoare (purtarea hainelor în culori deschise, a hainelor cu mâneci lungi, o pălărie cu bor larg şi ochelari de soare cu protecţie UV. Pentru copii, se recomandă haine special concepute cu protecţie solară inclusă); aplicarea cremelor cu protecţie solară (este indicată verificarea factorilor de protecţie solară ridicată atât împotriva radiaţiilor UVA, cât şi a celor UVB, cu reaplicare constantă, deoarece aceste creme au efect maxim după aproximativ 30 de minute, iar efectul durează în medie 2-3 ore).

Copiii prezintă cel mai mare risc de a dezvolta probleme de sănătate, pe termen lung, legate de expunerea prelungită la soare.  De aceea există creme cu altă compoziţie, dedicate copiilor.

Citește și:

Știi că o aluniță de pe pielea aparent sănătoasă poate să ascundă un cancer cutanat? Testează-te gratuit la Spitalul Clinic Județean Mureș

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari