fbpx
Acasă Ştiri Medicale 106 ambulanțe noi pentru Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov

106 ambulanțe noi pentru Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov

Primăria Municipiului Bucureşti achiziţionează 106 ambulante pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

 “În urma finalizării, în data de 18 iulie 2018, a procedurii de achiziţie, semnăm azi contractele de livrare pentru cele 106 ambulanţe pe care Primăria Capitalei le va pune la dispoziţia Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, în sistem de comodat. Este vorba de 89 ambulanţe tip B, de urgenţă şi 17 ambulanţe tip C – Echipaj de urgenţă cu medic/Terapie intensivă mobilă, toate fiind marca Volkswagen. Contractul a fost atribuit companiei Deltamed SRL. Valoarea totală a contractului este de 8,7 milioane de euro, 4,6 milioane de euro din această sumă provenind din dividendele pe care le primeşte Primăria Capitalei din contractul cu Apanova, restul banilor fiind suportaţi din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti. Considerăm că această sumă nu este o cheltuială, ci o investiţie vitală pentru sănătatea bucureştenilor”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea:

Ambulanţele vor fi livrate în termen de maxim 1 an de la data semnării contractelor, mai precis până la sfârşitul lunii februarie 2019 vor fi livrate minim 62 de ambulanţe tip B şi 12 ambulanţe tip C, până la sfârşitul lunii mai 2019 urmând să mai fie livrate un minim de 13 ambulanţe tip B şi minim 2 ambulanţe tip C. Până la finalul lunii iulie 2019 va fi livrată şi diferenţa de 14 ambulanţe tip B şi 3 ambulanţe tip C. Cele 106 ambulante achiziţionate vor fi puse la dispoziţia SABIF, pe baza unui contract de comodat, însă rămân în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Noile ambulanțe sunt dotate la standarde europene
Articolul continua mai jos

În momentul de faţă, SABIF are în dotare 108 ambulanţe de urgenţă din care 22 tip C şi 86 tip B. Din totalul de 108 ambulanţe, un număr de 68 au durata legală de folosinţă depăşită. Ultima achiziţie de ambulanţe, la nivelul Ministerului Sănătăţii, a fost efectuată în urmă cu 3 ani, ocazie în care SABIF a primit doar o ambulanţă.

Operatorul economic va instrui personalul care va deservi ambulanţele privitor la modul de exploatare în condiţii optime de securitate în circulaţie şi confort pentru viitorii pacienţi.

Alice Grasu: “80% din ambulanţele SABIF ar trebui casate”

 “80% din parcul auto al SABIF este depăşit, o mare parte din ambulanţe fiind vechi, cu durata de folosinţa îndeplinită. Cu ajutorul acestor noi ambulanţe vom suplimenta capacitatea de intervenţie şi le vom înlocui pe cele care nu mai fac faţă cerinţelor. Este un moment foarte important pentru SABIF, mai ales că acum trei zile Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a împlinit 112 ani, fiind cel mai vechi serviciu de ambulanţă din România”, a declarat Directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF):

Autoutilitara izotermă destinată transportului vaccinurilor

Primăria Capitalei a achiziţionat o autoutilitară care va fi utilizată de DSP Bucureşti

“Tot astăzi s-a finalizat şi procedura de achiziţie a unei autoutilitare izoterme, dedicată transportului vaccinurilor pe raza Municipiului Bucureşti. Această maşină va fi dată în sistem de comodat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi este destinată transportului vaccinurilor către cabinetele medicilor de familie. Autoutilitara va fi livrată în luna septembrie a acestui an. Am luat această decizie la solicitarea medicilor de familiei din Bucureşti, care au făcut această solicitare Primăriei Capitalei”, a declarat Firea.

Citește și:

Arafat: 500 de ambulanțe noi, achiziționate până la sfârșitul anului

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,925FaniÎmi place
1,110AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ochi roșii și strănut – semne că ai alergie la ambrozie

Mâncărimi, ochi roșii, nas înfundat şi strănut frecvent sunt simptomele alergiei la polenul de...

Reumatismul – tot ce trebuie să știi despre el

Reumatismul - tot ce trebuie să știi despre el. Impactul pe care afecțiunile reumatismale...

Ce este schizofrenia? Cauzele și factorii de risc ai schizofreniei

Ce este schizofrenia? Schizofrenia este o afecțiune mentală serioasă și cronică care afectează modul...

Hemodializa şi fistula arteriovenoasă

Insuficienţa renală cronică presupune schimbări majore în viaţa pacienţilor şi întreaga lor existenţă se...

Nefropatia diabetică – Cauze, simptome, prevenție, tratament

Nefropatia diabetică este o complicație gravă la nivelul rinichilor, o boală renală cronică, progresivă,...

Pori dilatați. Ce soluții ai să elimini aceste „imperfecțiuni” ale pielii?

Pori dilatați. Se întâmplă frecvent să te confrunți cu problema porilor dilatați. Cum apar...