fbpx

Lipsa anestezicului îngreunează activitatea chirurgicală, la Reșița

Lipsa anestezicului a pus pe jar medicii și pacienții, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. În acest moment, chirurgii din unitatea medicală din sud-vestul țării mai au anestezic doar cât să facă față urgențelor majore. Situația a dus la declanșarea unei anchete.

Lipsa anestezicului provoacă un control, la SJU Reșița

Miercuri, 1 august 2018, Corpul de Control al CJAS Caraș-Severin a demarat un control la SJU Reșița, în urma sesizărilor privind lipsa anestezicului pentru intervenții chirurgicale, scrie Antena Satelor, citând corespondentul local al Radio România.

Situația în care se zbat acum chirurgii și pacienții, care ar trebui să beneficieze de un act chirurgical în deplină siguranță, este una fără precedent, în județ. Practic, toate intervențiile chirurgicale au fost amânate – dacă acest lucru (amânarea) nu prezenta risc major pentru viața pacienților. În privința celorlalte cazuri, ele fie au fost direcționate către alte unități spitalicești din zona Banatului sau Ardealului, fie au fost operate de urgență chiar la Reșița.

Te-ar putea interesa și:

- Articolul continua mai jos-

Profesorul Ottavio De Cobelli şi chirurgia viitorului

România, ţara în care şansele de supravieţuire după cancer sunt de două ori mai mici decât în Europa. S-a lansat primul ghid al supravieţuitorului

Potrivit unui comunicat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, „stocul de urgență este asigurat, în așa fel încât, dacă va avea loc o urgență majoră, intervenția chirurgicală va putea fi efectuată”, a precizat președintele-director general al CJAS Caraș-Severin, Nicolae Dragan Teicu, în urma controlului efectuat în această dimineață.

Mai grav este că, deși existau semnale de la jumătatea lunii iulie, conducerea Spitalului Județean de Urgenta a ascuns lipsa anestezicului, fapt care a pus în pericol integritatea pacienților și securitatea actului medical.

Într-o declarație făcută mercuri – și citată de Antena Satelor – purtătorul de cuvânt al spitalului, Adina Miloș, spune că……………………………………..

Citește mai departe despre situația fără precedent din Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari