Rezultatele admiterii la UMF „Grigore T. Popa” Iași

UMF „Grigore T. Popa” Iaşi a organizat concurs de admitere la toate specializările: Medicină (durata studiilor 6 ani), Medicină Dentară (durata studiilor 6 ani), Farmacie (durata studiilor 5 ani), Asistenţă Medicală Generală (durata studiilor 4 ani), Nutriţie şi Dietetică (durata studiilor 3 ani), Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare (durata studiilor 3 ani), Tehnică Dentară (durata studiilor 3 ani) şi Bioinginerie (durata studiilor 4 ani).

Numărul de locuri bugetate – 722 – au fost distribuite astfel: 298 la Medicină, 55 la Asistenţă Medicală Generală, 10 la Nutriţie şi Dietetică, 89 la Medicină Dentară, 33 la Tehnică Dentară, 99 la Farmacie, 74 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi 64 la Bioinginerie Medicală.

Numărul de locuri cu taxă în lei – 613 au avut următoarea distribuţie: 178 pentru Medicină, 132 pentru Asistenţă Medicală Generală, 36 – Nutriţie şi Dietetică, 66 de locuri pentru Medicină Dentară, 39 pentru Tehnică Dentară, 97 la Farmacie, 21 la Bioinginerie şi 44 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare.

În plus, au fost puse la dispoziţia elevilor din mediul rural 22 de locuri (2 la Medicină, 5 la Asistenţă Medicală Generală, 2 la Nutriţie şi Dietetică, 2 la Medicină Dentară, 5 la Tehnică Dentară şi 6 la Farmacie) şi 6 locuri pentru candidaţi de etnie rromă (2 la Medicină, 1 la Asistenţă Medicală Generală, 1 la Medicină Dentară, 1 la Tehnică Dentară şi 1 la Farmacie).

- Articolul continua mai jos-

Înscrierile au avut loc în săptămâna 16-21 iulie iar concursul de admitere a avut loc miercuri, 25 iulie, sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore.

Ierarhizarea candidaţilor s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% a avut-o nota obţinută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

Numărul de candidaţi, mai mare faţă de anul trecut

În ce priveşte concurenţa, la Medicină au fost 956 de candidaţi pe 298 de locuri bugetate ceea ce înseamnă o concurenţă de 3,21 candidaţi pe un loc, la Asistenţă Medicală Generală, au fost 5,64 de candidaţi pentru fiecare dintre cele 55 de locuri bugetate, la Medicină Dentară, 336 de candidaţi pe 89 de locuri, o concurenţă de 3,78 de candidaţi/loc, la Tehnică Dentară au fost 125 pe 33 de locuri, aproximativ 3,79 candidaţi pe un loc, iar la Farmacie 104 candidaţi pe 99 locuri, reprezentând o concurenţă de 1,05 candidaţi pe un loc bugetat. La Facultatea de Bioinginerie Medicală au fost 101 de candidaţi pe cele 64 de locuri de la Bioinginerie, rezultând o concurenţă de 1,58 pe un loc, şi 178 pe cele 74 de la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală, 2,8 de candidaţi pe un loc.

În total, 2150 de candidaţi au participat la examenul de admitere, în creştere cu 6% comparativ cu anul 2017.

Candidaţii admişi pe locuri fără taxă trebuie să confirme în scris locul, până la data de 10 august, prin completarea unui angajament şi a achitării taxei de înmatriculare (200 lei).

- Articolul continua mai jos-

Candidaţii admişi pe locuri cu taxă trebuie să confirme în scris locul până la data de 10 august, prin completarea unui angajament, a achitării taxei de înmatriculare (200 lei) şi a 1/3 din taxa de şcolarizare.

UMF Iaşi organizează a doua sesiune de admitere, în luna septembrie

Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi a acceptat propunerea rectorului UMF Iaşi, prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, de a organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie a acestui an. Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, în şedinţa din 30 iulie 2018, a validat această hotărâre.

„Având în vedere faptul că la Facultatea de Farmacie au rămas 20 de locuri libere bugetate şi pentru a încuraja tinerii absolvenţi de liceu să aleagă o carieră în farmacie, am propus Consiliului de Administraţie al UMF Iaşi organizarea unei a doua sesiuni de admitere, în luna septembrie” a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

A doua sesiune de admitere va fi organizată după următorul calendar:

3 – 5 septembrie 2018 – perioadă de înscrieri;

-Articolul continua mai jos-

7 septembrie 2018 – examenul de admitere (testul grilă)

Admiterea la Universităţile de Medicină şi Farmacie din ţară

Făcând o comparaţie a concurenţelor înregistrate pe locurile bugetate la specializarea Medicină (specializare cu cele mai multe locuri) de celelalte Universităţi de Medicină şi Farmacie din ţară, UMF Iaşi se plasează pe locul 3, după UMF Tg Mureş şi UMF Bucureşti, dar înaintea UMF Cluj, UMF Timişoara şi UMF Craiova.

Admitere pentru programele de studii cu predare în limba română, engleză sau franceză pe locuri cu taxa în valută

Concursul de admitere se desfăşoară prin selecţie de dosare, conform Metodologiei admiterii la studii în anul I, pe cont propriu valutar, a cetăţenilor din state UE şi Non-UE, în trei etape: înscrierea on-line a candidaţilor, depunerea dosarelor în format fizic şi evaluarea dosarelor și stabilirea ierarhiei candidaţilor.

Calendarul concursului de admitere prin evaluarea performanţelor şcolare şi a realizărilor personale ale candidaţilor, pentru programele de studii cu predare în limba română, engleză sau franceză pe locuri cu taxă în valută, în anul universitar 2018-2019 este:

– depunerea online a dosarelor: 01.05.2018-18.07.2018;

– depunere dosare la Registratura U.M.F. „Grigore T. Popa” Iaşi: 10.05.2018 – 24.07.2018;

– afişarea listelor candidaţilor, admişi sub rezerva primirii scrisorii de acceptare / atestatului de echivalare de la Ministerul Educaţiei Naţionale – 09.08.2018

Până în acest moment, 1032 de candidaţi din ţări UE şi non-UE şi-au făcut cont pe platforma on-line, iar 839 de candidaţi au depus aplicaţii complete.

Citește și Admitere la UMF Iași. Care este situația finală a înscrierilor

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari