Leucemie! „Îmi dau lacrimile doar când rostesc acest cuvânt!” (VIDEO)

Leucemie acută Limfoblastică tip L1 cu celule tip B. Acesta e diagnosticul cumplit pe care l-a primit, într-o zi de sfârșit de iarnă, Cosmin-Andrei, băiețelul de nici trei ani al familiei Armașu.

Totul a început cu o febră care nu-și afla leacul, în februarie. Bântuia epidemia de gripă și pediatrul a cerut câteva analize în plus. Rezultatele hemogramei au făcut cerul să cadă, peste părinți. „«Testul de gripă a ieșit negativ, dar hemograma are rezultate anormale. Copilul dumneavoastră este suspect de leucemie sau de o infecție gravă în sânge». Ne-am prăbușit! Ne-a trimis de urgență la Fundeni, pentru internare. Totul s-a întâmplat pe 5 februarie, iar pe 7 începeam chimioterapia, în urma rezultatului puncției medulare, care a confirmat diagnosticul: Leucemie acută Limfoblastică tip L1 si faptul ca 55% dintre celule erau canceroase”.

FIȘĂ PERSONALĂ

Nume: ARMAȘU

- Articolul continua mai jos-

Prenume: COSMIN-ANDREI

Vârsta: 2 ani și 10 luni

Suma estimativă necesară: 20.000 euro (pentru transport, cazare și hrană, timp de 1 an)

Diagnostic: Leucemie acută Limfoblastică tip L1 cu celule tip B

Tratament: într-o clinică din Roma (Italia).

Donațiile se pot face pe platforma Asociației Salvează o Inimă, care susține acest caz 

- Articolul continua mai jos-

La nici 3 ani împliniți, luptă cu o boală cumplită: Leucemie

Îi este greu unui adult cu un diagnostic atât de cumplit să înțeleagă și să accepte ce i se întâmplă. Dar cum să-i explici unui copil – care ar trebui să fie reprezentarea esențială a mișcării libere și a veseliei – că nu mai are voie să alerge. Că nu mai poate să alerge. Să se joace. Să râdă. Țintuit fiind de un pat de spital. Au trecut lunile și anotimpurile de când Cosmin-Andrei, băiețelul zglobiu de odinioară, se află mai tot timpul în spital.

„Trăim un coșmar, din care sperăm în fiecare zi să ne trezim, să ne uitam la Cosmin și să vedem un copil sănătos. Dar nu este așa. Protocolul presupune un tratament intens cu chimioterapie, pentru a distruge celulele canceroase. Din păcate, chimioterapia are efecte adverse foarte puternice și îi dă stări de agresivitate, grețuri, afte, fisuri, căderea părului și multe altele. Din cauza durerilor de oase, Cosmin nu s-a mai putut deplasa o lungă perioadă. Zilele noastre s-au scurs într-un pat unde am încercat să îi asigurăm tot confortul și să îl facem să treacă mai ușor peste această perioadă. Copiii din spital, bolnavi ca și el, au devenit familia lui, iar datorită lor Cosmin a început încet-încet să redescopere mersul pe jos”. E povestea dureroasă a unei familii care se zbate pe marginea unei prăpăstii sufletești. Dar ei, părinții, Cristina și Laurențiu Armașu, nu au dreptul să renunțe la speranță… Mai ales acum, când…

Leacul pentru leucemie… costă! Ajută și tu!

O veste bună a venit și în lumea acestor oameni greu-încercați. O clinică din Roma, unde se fac terapii revoluționare și copii care au primit același diagnostic ca și fiul lor au fost vindecați, a acceptat ca micul Cosmin-Andrei să fie internat pentru tratament. Doar că… sunt multe cheltuieli de suportat. Și nu e deloc ușor, pentru acești părinți care au avut deja costuri peste puterile lor și până acum. Pentru tratamentul pe o perioadă de un an, doar pentru costurile de transport, cazare și hrană au nevoie să mai strângă încă 20.000 de euro. „Am învățat în ultimul timp că oamenii împreună pot face minuni. Prietenii și familia ne-au impresionat cu mobilizarea lor, dar mai avem mult până la atingerea sumei necesare. Dacă doriti să ne ajutați să îl vindecăm pe Cosmin, vă rugăm să donați!” – e strigătul de ajutor al Cristinei și al lui Laurențiu Armașu. „Încă ne este greu să scriem cuvântul Leucemie, ne dau lacrimile când îl rostim. Dar vrem să credem că se va face bine și va redeveni băietelul sănătos, plin de viață și cu multă iubire de dăruit celor din jur”.

În ce stadiu se află, în acest moment, Cosmin-Andrei

Iată ce mesaj transmit părinții copilului, care l-au însoțit la tratament: „Este în refacere după externarea pentru al treilea bloc de chimio din faza de consolidare. Toate puncțiile lombare făcute după fiecare bloc sunt curate, negative, iar doctorii spun că răspunde bine la tratament, până acum neavând reacții adverse severe. Mai avem un bloc de chimio din aceasta cură, apoi urmează cura de reinductie. Andrei rezista eroic, este un copil puternic care nu și-a pierdut veselia molipsitoare, asta ne întărește și pe noi și suntem încrezători că va fi bine”.

Și tu poți face ca tratamentul să meargă înainte și însănătoșirea lui Cosmin-Andrei să fie posibilă. Donează AICI

Află și despre alte cazuri susținute de ZiarMedical.ro:

-Articolul continua mai jos-

Transplantul de ficat i-ar da o șansă! La 3 ani, are hepatoblastom

Cancerul „mușcă” iar! Al treilea copil diagnosticat în aceeași familie

Adelina, 4 ani, Displazie septo-optică. Tu o poți ajuta să vadă!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari