fbpx
Acasă Ştiri Medicale Ambulatoriul Spitalulului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va fi dotat cu fonduri europene

Ambulatoriul Spitalulului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va fi dotat cu fonduri europene

Valoarea totală estimată a proiectului ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” este în cuantum de 10.662.484,60 (inclusiv TVA).

Consiliul județean Cluj va depune un proiect ce vizează atragerea de fonduri europene pentru dotarea Ambulatoriului Spitalulului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Ambulatorul integrat al spitalului funcționează cu baza de tratament, spitalizare de zi  si cu cabinete in specialitățile: Cardiologie; Neurologie; Ortopedie și traumatologie; Recuperare medicină fizică și balneologie; Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă; Reumatologie; Chirurgie și ortopedie pediatrică; Medicină Internă; Oftamologie; Psihologie și psihoterapie/logopedie;Psihiatrie.

Prin proiectul ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” se propune dotarea unității cu aparatură medicală de înaltă performanță în scopul creșterii calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților.

Articolul continua mai jos

Astfel, se propune achiziționarea următoarelor tipuri de echipamente: Camera hiperbara cu echipamentele aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, Bicicleta cu încărcătura și monitor EKG, Bicicleta fitnes pentru copii, Bicicleta ergo, Aparat pentru masaj limfatic, Aparat de terapie radiofrecvență, Aparat de diatermie contact, Aparat de terapie nanopuls (SIS), Aparat ultrasunete mâini libere, Aparat de terapie joasă/medie frecvenșă, Aparat laser robotizat, Aparat robotizat pentru mers, Sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, Sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, Aparat pentru tratamentul disfagiei, Ecograf 4D, Sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului.

Valoarea totală estimată a proiectului ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” este în cuantum de 10.662.484,60 (inclusiv TVA).

Spitalul Clinic de Recuperare, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, asigurǎ servicii medicale în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, reumatologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică şi reparatorie, susţinute de activitatea laboratoarelor de radiologie şi imagistică medicală, analize medicale, explorări funcţionale precum şi a ambulatoriului spitalului si a bazei de tratament. Personalul unităţii asigură desfăşurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 pacienţi spitalizaţi anual pe cele 403 paturi., şi cca 36.000 pacienţi trataţi ambulatoriu.

Citește și: Spitalul de Recuperare Cluj va avea un aparat ultraperformant pentru radioscopie

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,170AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este arteriopatia cronică obliterantă. Cauze, diagnostic, tratament

Arteriopatia cronică obliterantă este o boală arterială cauzată de ateroscleroză (depuneri de grăsime la...

Rezistența la antibiotice

În ultimii ani, rezistența bacteriană a devenit un fenomen mondial, ce presupune o adevărată...

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...

Sângele respins la analize sau „sângele-rebut”. Ce trebuie să știe donatorii despre asta

Una dintre problemele tot mai frecvente cu care se confruntă cei implicați în campaniile...

Tratamentul intervențional al AVC. Care este protocolul trombolizei intravenoase

Programul de sănătate Acțiunea prioritară pentru tratamentul intervențional al AVC este derulat la nivel...

Mușcătura de viperă – cum o recunoaștem, simptome, primul ajutor

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a lansat o campanie de prevenire adresată...