fbpx

Arafat: 500 de ambulanțe noi, achiziționate până la sfârșitul anului

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, speră ca pînă la sfârșitul anului să fie achiziționate 500 de ambulanțe noi.

”Știm foarte bine că parcul ambulanțelor este extrem de învechit. Majoritatea lor au fost achiziționate în 2007-2008, iar o parte între 2009-2013, dar în mare parte sunt din 2007-2008. Vorbim aici și de ambulanțele SAJ și SMURD. Anul trecut, către luna august, am început un proces de licitație pe mai multe pachete pentru serviciile de ambulanță și SMURD, după ce guvernul a stabilit ca entitate de achiziție centralizată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență”, a declarat Arafat, potrivit Mediafax.

Majoritatea ambulanțelor, poate chiar 90%, trebuie scoase din uz, având în vedere că în urmă cu 10 ani au fost cumpărate 1.500 de autospeciale.

”Suntem în finalizare, suntem chiar în ultimele etape ale procedurilor, au fost contestații, au fost discuții ca în orice fel de licitație. Noi sperăm că anul acesta o să ajungem cel mai probabil cu 500 de ambulanțe în țară, de diferite tipuri. Până la sfârșitul anului viitor, totalul ambulanțelor pe care le vom lua prin primul proiect, pe fonduri europene, POR, care este în jur la 120 de milioane de euro, atinge 1.250 de ambulanțe, per total, pentru Ambulanță și SMURD. Asta va fi anul acesta și anul viitor. Sper că primele sute din ele să ajungă până în luna decembrie anul acesta”, a spus Raed Arafat.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Mesajul ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, cu ocazia aniversării a 112 ani de ambulanță

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână