Decontări ilegale de servicii și dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat cercetări în 50 de dosare penale, privind decontări de servicii şi dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate. Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor este de peste 4.000.000 de lei.

Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise cu ocazia decontării de servicii şi dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate.

Activităţile desfăşurate au urmărit protejarea pacienţilor care au reală nevoie de asigurarea de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale, precum şi menţinerea unui mediu de afaceri concurenţial, prin asigurarea unui tratament egal şi nediscriminatoriu pentru toţi operatorii economici.

În această perioadă, poliţiştii au efectuat investigaţii în 50 de dosare penale, în care sunt cercetate 74 de persoane. Dintre acestea, faţă de 36 au fost dispuse măsuri preventive, respectiv 4 au fost arestate preventiv, 21 plasate sub controlul judiciar şi 11 reţinute.

- Articolul continua mai jos-

Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor este de 4.094.868 lei, fiind aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 2.482.141 de lei.

Pe lângă componenta de investigare a faptelor ilicite, activităţile desfăşurate au urmărit eficientizarea modului de utilizare a fondurilor alocate în scopul ajutării persoanelor care au nevoie de servicii sau dispozitive medicale şi implicit creşterea calităţii serviciilor acordate pacienţilor.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari