Pași importanți în vederea realizării Spitalului Metropolitan din București

Primarul General, Gabriela Firea a declarat că s-au făcut noi demersuri pentru realizarea obiectivului de investiţii Spital Metropolitan.

„În ceea ce priveşte etapele parcurse până în prezent pentru realizarea Spitalului Metropolitan, au fost obţinute Certificatele de Urbanism pentru implementarea acestui obiectiv, atât pentru terenul din Sos Pipera nr. 55, cât şi pentru cel din Sos. Pipera nr 63-65. De asemenea, au fost iniţiate demersurile în ceea ce priveşte alipirea celor două terenuri în vederea demarării procedurilor privind proiectarea. Mai mult, au avut loc întâlniri cu personal din cadrul PMB, ASSMB, Spitalelor din subordinea Municipiului Bucureşti, precum şi cu experţi cooptaţi, în vederea stabilirii necesitaţilor şi a unor seturi de criterii care să stea la baza demarării obiectivului de investiţii”.

Primarul Capitalei a mai explicat şi că „se are în vedere realizarea Studiului de Fezabilitate prin Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă, iar execuţia să fie realizată în baza unui contract de tip „Proiectare şi Execuţie”, acesta urmând a fi lansat în licitaţie în al treilea trimestru din 2019″.

Potrivit Edilului-sef, proiectul va îngloba nu numai un spital, ci şi spaţii de cazare pentru rezidenţi, imobile de locuinţe pentru doctorii tineri, spaţii hoteliere pentru pacienţi şi pentru familiile acestora, sisteme de transport pentru pacienţii veniţi din ţara sau din străinătate, creşă şi grădiniţă pentru copiii personalului medical, săli de cursuri şi conferinţe.

- Articolul continua mai jos-

În prezent se lucrează la elaborarea unei strategii din care să rezulte modelul de spital ce va fi demarat. Strategia de dezvoltare este de a realiza un spital dezvoltat pe orizontală, cu un corp central conectat de module adiacente.

Citește și:

Primăria Capitalei va primi de la Guvern ultima suprafață de teren pentru construirea Spitalului Metropolitan

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari