O parte dintre medicii români plecați în străinătate vor să se întoarcă acasă

Potrivit Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în prezent numărul cererilor venite din partea medicilor care vor să se întoarcă în țară sunt mai multe decât a celor ce vor să plece.

„Medicii plecau sau mai pleacă încă din România din cauza salariilor şi din cauza dotărilor. Salariile, din punctul meu de vedere, sunt deja rezolvate. Eu cred că salariile medicilor din România sunt corespunzătoare muncii pe care o fac în România. Medicul, în afară de salariu, de banii pe care îi câştigă, are nevoie să trateze pacienţii, or dacă nu are aparatură, dacă nu are medicamente, dacă nu are materiale, nu poate să facă asta. În ultimii ani şi Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale au investit, e adevărat prea puţin faţă de necesităţile din acest moment, dar eu cred că sistemul de sănătate din România în acest moment este atractiv pentru personalul medical”, a declarat ministrul Sorina Pintea, joi, la Digi 24, potrivit AGERPRES

S-au înmulțit solicitările medicilor care vor să se întoarcă în țară

Ministrul Pintea consideră că salariile majorate pot reprezenta un criteriu pentru o parte a medicilor plecați să se întoarcă acasă.

” În fiecare săptămână primesc nenumărate mesaje prin care ni se solicită date privind modalităţile pentru a putea veni în ţară, număr de posturi. Ne-am şi gândit, de fapt, să extindem corespondenţa cu cei de acolo, cu ambasadele ţărilor Uniunii Europene, pentru că solicitările de a reveni în ţară sunt multe, mult mai multe decât solicitările de plecare din ţară”.

- Articolul continua mai jos-

Ea spune că în ultima săptămână a primit circa 32 – 33 de solicitări ale unor medici, cea mai mare parte dintre ei plecaţi în Anglia.

„Marea majoritate a celor care solicită revenirea sunt medici care au făcut specializare în străinătate, specialităţi chirurgicale, specialităţi deficitare în acest moment în România. O parte din spitalele judeţene sunt deja pregătite să primească aceşti medici, spitale din Bucureşti, din Timişoara, din Iaşi, Cluj, spitale din centre universitare. Este nevoie de medici foarte buni, inclusiv în zona privată, pentru că şi zona privată e importantă, aceasta completează practic zona publică. Se înfiinţează noi spitale private, inclusiv la Cluj sunt centre private care au nevoie de medici foarte buni, deci există locuri unde aceştia pot să vină să muncească cu mare încredere”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Citește și:

Deficitul de medici, la Giurgiu – cel mai mare din țară

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari