Investiţii în aparatură la Spitalul Municipal Blaj

Investiţii în aparatură în valoare de peste 1,7 milioane de lei au fost efectuate la Spitalul Municipal Blaj, printre care se numără un aparat laparoscopic. Acestea sunt realizate din fonduri proprii și sunt cele mai semnificative din ultimii 15 ani.

Acestea sunt în valoare de 1.774.020 lei, suma provenind din serviciile medicale decontate de Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Alba. Aparatul laparoscopic astfel achiziționat permite secţiei chirurgie să efectueze, începând din luna iulie, aşa-zisele operaţii cu laser, care scurtează şi simplifică, din toate punctele de vedere, intervenţiile chirurgicale.

Din punct de vedere medical, cea mai importantă achiziţie pare a fi aparatul laparoscopic pentru chirurgie generală, pentru care s-au plătit 361.020 lei.

Spitalul a mai achiziţionat un aparat de radiologie mobil pentru ortopedie (250.000 lei), o masă de operaţie pentru ortopedie (130.000 lei), care din momentul în care va intra în funcţiune va permite rezolvarea cazurilor la Blaj, o staţie de oxigen medicinal (225.000 lei), care va deservi întreg spitalul, în timp ce pentru laboratorul de analize s-au cumpărat un aparat biochimie pentru ioni (21.000 lei), un aparat electroforeză automat (35.000 lei) şi un analizor automat coagulare sânge (80.000 lei).

- Articolul continua mai jos-

Au mai fost achiziţionate trei tărgi hidraulice (50.000 lei) pentru Secţia UPU şi o lampă scialitică (32.000 lei). Urmează să fie achiziţionate un depărtător abdominal (10.000 lei) şi un aspirator chirurgical (10.000 lei), iar pentru secţia pediatrie vor fi cumpărate un detector de vene (30.000 lei) şi un monitor funcţii vitale pentru copii (10.000 lei).

Investiţii s-au efectuat şi în infrastructură. Astfel, a fost reamenajat spaţiul fostei centrale termice, în care se va muta farmacia spitalului, conform noilor norme de autorizare, şi a mai fost achiziţionată o centrală telefonică nouă, care deservi întreg spitalul blăjean (80.000 lei).

Citește și Noi investiții la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari