fbpx
Acasă Ştiri Medicale Investiţii în aparatură la Spitalul Municipal Blaj

Investiţii în aparatură la Spitalul Municipal Blaj

Investiţii în aparatură în valoare de peste 1,7 milioane de lei au fost efectuate la Spitalul Municipal Blaj, printre care se numără un aparat laparoscopic

Investiţii în aparatură în valoare de peste 1,7 milioane de lei au fost efectuate la Spitalul Municipal Blaj, printre care se numără un aparat laparoscopic. Acestea sunt realizate din fonduri proprii și sunt cele mai semnificative din ultimii 15 ani.

Acestea sunt în valoare de 1.774.020 lei, suma provenind din serviciile medicale decontate de Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Alba. Aparatul laparoscopic astfel achiziționat permite secţiei chirurgie să efectueze, începând din luna iulie, aşa-zisele operaţii cu laser, care scurtează şi simplifică, din toate punctele de vedere, intervenţiile chirurgicale.

Din punct de vedere medical, cea mai importantă achiziţie pare a fi aparatul laparoscopic pentru chirurgie generală, pentru care s-au plătit 361.020 lei.

Articolul continua mai jos

Spitalul a mai achiziţionat un aparat de radiologie mobil pentru ortopedie (250.000 lei), o masă de operaţie pentru ortopedie (130.000 lei), care din momentul în care va intra în funcţiune va permite rezolvarea cazurilor la Blaj, o staţie de oxigen medicinal (225.000 lei), care va deservi întreg spitalul, în timp ce pentru laboratorul de analize s-au cumpărat un aparat biochimie pentru ioni (21.000 lei), un aparat electroforeză automat (35.000 lei) şi un analizor automat coagulare sânge (80.000 lei).

Au mai fost achiziţionate trei tărgi hidraulice (50.000 lei) pentru Secţia UPU şi o lampă scialitică (32.000 lei). Urmează să fie achiziţionate un depărtător abdominal (10.000 lei) şi un aspirator chirurgical (10.000 lei), iar pentru secţia pediatrie vor fi cumpărate un detector de vene (30.000 lei) şi un monitor funcţii vitale pentru copii (10.000 lei).

Investiţii s-au efectuat şi în infrastructură. Astfel, a fost reamenajat spaţiul fostei centrale termice, în care se va muta farmacia spitalului, conform noilor norme de autorizare, şi a mai fost achiziţionată o centrală telefonică nouă, care deservi întreg spitalul blăjean (80.000 lei).

Citește și Noi investiții la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,170AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Pași de urmat pentru pacienții care încep radioterapia externă

Radioterapia externă este un tratament aparte, cu multe necunoscute pentru pacient și familia acestuia....

Necroza aseptică de cap femural – Cauze, simptome, tratament

Necroza aseptică de cap femural apare în momentul în care șoldul nu mai primește...

Cancer de ficat – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul hepatic este o tumoare care apare și se dezvoltă în țesutul ficatului. Carcinomul...

Cancerul de piele. Tipuri de cancer de piele, diagnostic, tratament

Cancerul de piele reprezintă o înmulțire necontrolată a celulelor pielii. Există 3 tipuri principale: carcinomul...

Radioterapia în cancerul de prostată

Cancerul de prostată reprezintă a doua cea mai frecventă neoplazie întâlnită în România, incidența...

Rezecțiile colo-rectale laparoscopice, în cancerul de colon sau rect

Rezecţia colo-rectală reprezintă îndepărtarea unui segment al intestinului gros cu sau fără restabilirea continuităţii digestive. Pot...