fbpx
Acasă Ştiri Medicale Două centre medicale ultramoderne vor fi înființate în București

Două centre medicale ultramoderne vor fi înființate în București

Consilierii generali au votat două proicte care vizează înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru Protonoterapie şi a unui Centru de Excelenţă în Oncologie Pediatrică.

“Proiectele de azi demonstrează preocuparea Primăriei Capitalei de a oferi pacienţilor accesul la servicii medicale de calitate şi moderne, şi, mai ales, să crească şansele de vindecare pentru pacienţii oncologici. Terapia cu protoni, o tehnologie modernă, oferă avantajul unei terapii ţintite, cu efecte adverse limitate, având indicaţii la pacienţii pediatrici, în tumorile cerebrale, ale coloanei vertebrale, ale ochiului şi altele. De asemenea, poate fi utilizată în tratamentul recidivelor tumorale şi în reiradiere după tratament cu radioterapie convenţională. Acest centru ar fi unicul în Europa de sud-est, în Europa Centrală existând numai 2 centre, în Cehia, la Praga şi în Polonia la Cracovia”, a declarat primarul General, Gabriela Firea

Prin realizarea investiției se va asigura accesul la tratamentul prin Pronoterapie precum și la secțiile de diagnosticare imagistică pentru 50.000 de persoane anual. Vor fi amenajate trei blocuri de tratament în regim ambulatoriu, stații de terapie special amenajate și cabinete de diagnosticare imagistică.

Articolul continua mai jos

După aprobarea celor două proiecte de hotărâre legate de această investiţie, următorul pas este organizarea unei licitaţii deschise internaţionale pentru proiectarea, executarea şi dotarea Centrului.

Centru de Excelentă în incinta spitalului de copii “Victor Gomoiu”

Vechea clădire a Spitalului de copii “Dr. Victor Gomoiu” va fi desfiinţată, iar pe terenul astfel eliberat se va construim un Centru de Execlenţă în Oncologie Pediatrică.

Statisticile arată că în spitalele bucureştene există în prezent un deficit major de structuri dedicate oncologiei pediatrice, în condiţiile în care numărul de copii diagnosticaţi şi trataţi depăşeşte 4.000 anual.

Noul centru va dispune de secţii de hematologie şi ortopedie oncologică, camere sterile pentru transplant medular, compartiment de îngrijiri paleative, cabinete pentru consultaţii de specialitate, bancă de ţesuturi şi organe, bază de kinetoterapie, spaţii de cazare în sistem pensiune self-catering pentru părinţii copiilor internaţi.

Acest centru se va integra în structura funcţională a noului Spital ‘Dr. Victor Gomoiu’, beneficiind de servicile de imagistica, de explorări funcţionale, de laboratorul de analize medicale, de anatomie patologică, precum şi de serviciile secţiilor şi compartimentelor medicale”.

Citește și:

Centru de pregătire în simularea medicală la UMF Tîrgu-Mureș

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,938FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Boala Addison – Cauze, simptome, tratament

Ce este boala Addison? Boala (lui) Addison, cunoscută și sub denumirea de insuficiență suprarenală...

Căderea părului – o consecință a chimioterapiei. Ce trebuie să știi

Căderea părului este una dintre consecințele mai multor cancere. Totuși, acest fapt nu se...

Cancerul de prostată – diagnostic și tratament

Cancerul de prostată (CP) este cea de-a treia cauză de deces în rândul bărbaţilor,...

Rezecțiile colo-rectale laparoscopice, în cancerul de colon sau rect

Rezecţia colo-rectală reprezintă îndepărtarea unui segment al intestinului gros cu sau fără restabilirea continuităţii digestive. Pot...

AVC trebuie abordat complex, de la prevenţie până la neurorecuperare

Accidentul Vascular Cerebral ( AVC ) trebuie abordat într-o manieră complexă, încă de la...

Consilierea nutrițională în cancerul de sân

Consilierea nutritionala în cancerul de san este foarte importantă în susținerea unui tratament chimioterapic. Este...