Donație de aparatură la Clinica de Neonatologie Craiova

Anual, 3.000 de copii se nasc în Clinica de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Peste 300 dintre ei vin pe lume mult prea devreme. Această donație de aparatura modernă este esențială pentru a le salva viața.

Din acel moment începe o luptă acerbă pentru viaţă pe care o duc atât nou-născuţii, cât şi cadrele medicale. Fără aparatura modernă necesară, medicii nu pot face însă minuni.

Copilul cu cancer – șanse pentru un tratament performant (VIDEO)
Interviu în exclusivitate cu profesorul Ceyhun Bozkurt, celebru medic oncolog pediatru din Turcia

Greutăţile cu care se confruntă cadrele medicale au sensibilizat oamenii cu suflet mare. Compania RURIS Impex a donat Clinicii de Neonatologie aparatură modernă în valoare de peste 160.000 de lei, care va ajuta la salvarea copiilor născuţi prematur.

- Articolul continua mai jos-

O donație de aparatura modernă, pentru viața nou-născuților prematuri

În acest moment, cel mai mic nou-născut care este internat în Sectia de Terapie Intensivă a Clinicii de Neonatologie a venit pe lume la numai 27 de săptămâni.

Citește și Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, modernizată cu fonduri europene

Are puţin peste un kilogram şi luptă să trăiască. Alături de el este întreaga echipă de medici, care face toate eforturile ca această luptă să fie câstigată. Au însă nevoie de sprijin, iar la Sectia de Terapie Intensivă sprijinul înseamnă o donație de aparatură modernă, fără de care copiii născuti prematur nu ar avea nicio sansă.

„Fiecare unitate de terapie intensivă ar trebui să fie dotată cu incubator, ventilator, pompe de perfuzie, pulsoximetre si lămpi de fototerapie. În Sectia de Terapie Intensivă sunt zece locuri. În acest moment, în sectie există copii cu vârste de gestatie diferită, de la 27 de săptămâni până la 35-36 de săptămâni.

Cu cât vârsta de gestatie este mai mică, cu atât………….

Află mai mult despre aparatura modernă care poate salva viața unui nou-născut.

- Articolul continua mai jos-

Citește și O şansă la viaţă pentru copiii bolnavi de cancer – consult gratuit, la Constanţa, oferit de un reputat oncolog turc

Secţie nouă de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, la Eforie Sud

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari