Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, modernizată cu fonduri europene

La inițiativa președintelui Consiliului județean Cluj, Alin Tișe, va fi suspus spre aprobare un proiect de hotărâre ce vizează extinderea și modernizarea, cu fonduri europene, a Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din Cluj.

Clnica de Psihiatrie Pediatrică, modernizată cu fonduri europene

Experții Consiliului Județean Cluj, împreună cu echipa managerială a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, au identificat în cadrul Secției de Psihiatrie Pediatrică o serie de aspecte de ordin structural-funcțional ce ar putea fi eficientizate cu ajutorul unei finanțări europene din Programul Operațional Regional 2014-2020.

            Așa după cum am mai afirmat, ne propunem să folosim la maxim orice oportunitate de a obține finanțări europene. Implementarea acestui proiect ne-ar oferi șansa, alături de o economie semnificativă la bugetul județului, de a asigura cele mai bune condiții și un act medical de calitate pacienților acestui ambulatoriu„, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică, funcționează într-un spațiu prea mic

În acest moment Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică cu Compartiment de Toxicomanie funcționează într-o clădire prea mică, o fostă creșă. Imobilul este subdimensionat și nu respectă circuitele funcționale specifice unei unități sanitare de profil. De asemenea, clinica are o autorizație de funcționare provizorie.

- Articolul continua mai jos-

Prin implementarea proiectului de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică se va realiza o extindere a clădirii, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin construirea unui nou etaj și a unui subsol.

Valoarea totală a proiectului este de 19.291.848,57 lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012,59 de lei. În ceea ce privește cofinanțarea Consiliului Județean, aceasta este de 2%.

Servicii oferite de Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică

Înființată în 1 martie 2004, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică oferă o gamă largă de servicii medicale pacienților, de la examene psihiatrice, psihologice și logopedice, la stabilirea de diagnostice clinice, investigații paraclinice și recuperare psihică.

În ceea ce privește Ambulatoriul de Psihiatrie Pediatrică, aici se efectuează consultații de specialitate, dispensarizarea bolnavilor cronici cu eliberarea rețetelor în regim de gratuitate, consiliere psihiatrică familială și individuală, testări psihologice, investigații de laborator, etc.

Citește și:

EDU TV, educaţie pentru sănătatea copiilor internaţi la Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda’ Sibiu

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari