fbpx
Acasă Ştiri Medicale Primul grup de suport pentru pacienţii cu cancer colorectal

Primul grup de suport pentru pacienţii cu cancer colorectal

Acesta este primul grup de suport multidisciplinar realizat în cadrul unui spital pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer colorectal

Primul grup de suport pentru pacienţii cu cancer colorectal a fost realizat de FABC în parteneriat cu Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” din Bucureşti.

Acesta este primul grup de suport multidisciplinar realizat în cadrul unui spital pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer colorectal.

Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între pacienţi, supravieţuitori ai cancerului colorectal, şi specialiştii în domeniu.

Articolul continua mai jos

Obiectivele grupului de suport vizează creşterea nivelului de informare pentru pacienţi, creşterea nivelului de cunoştinţe cu privire la importanţa unei nutriţii adecvate în gestionarea cancerului colorectal (ce alimente ajută şi ce alimente sunt dăunătoare), reducerea stării de anxietate provocată de boală, dar și diminuarea stării de epuizare fizică şi psihică.

În cadrul sesiunilor, doi medici specialişti oncologi, un psiholog şi un nutriţionist vor răspunde tuturor întrebărilor pacienţilor, ajutându-i să gestioneze mai bine impactul bolii, în toate aspectele acesteia.

Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” Bucureşti, de două ori pe luna, în grupe separate pentru femei şi bărbaţi.

“Ne bucură foarte mult că am reuşit să demarăm acest proiect pilot. Pentru pacienţi, diagnosticul de cancer colorectal este de multe ori privit cu teamă, însă prin acest proiect încercăm să oferim pacienţilor speranţa că pot să trăiască normal, în pofida diagnosticului primit. În viitor, sperăm să putem continua proiectul şi în alte centre de oncologie din ţară”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele FABC.

“Cred cu tărie că misiunea unui institut oncologic este de a oferi pacienţilor o gamă completă de servicii, dincolo de tratamentul medicamentos. De aceea, suntem mândri că prin susţinerea acestui proiect reuşim să extindem gama de servicii oferite pacienţilor cu afecţiuni oncologice din sudul ţării”, a afirmat Dr. Anca Lidia Kajanto, Manager Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” Bucureşti.

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, în fiecare an. În România, 10.256 de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu această formă de cancer, in timp ce anual 5.675 dintre aceştia, pierd lupta cu boala.

Citește și Alte trei centre de radioterapie din țară vor fi dotate cu aparatură nouă

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,938FaniÎmi place
1,090AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este acarophobia şi cum se manifestă această fobie?

Acarophobia se manifestă ca o teamă patologică de infestare a pielii din cauza acarienilor...

Afecțiunile ORL – probleme ce nu afectează doar copiii

Destul de multă lume, când aude de terminologia de operație ORL, se gândește în...

Ce este lupusul? Cauze, simptome, tratament

Ce este lupusul? Lupusul eritematos sistemic (LES) este o boală cronică autoimună, care...

Iritațiile zonei anale. Ce trebuie știut despre ele. 4 sfaturi de urmat

Iritațiile zonei anale. Subiectul rămâne încă relativ tabu astăzi, cu toate că e o...

Bolile musculo-scheletice îi afectează pe români

Bolile musculo-scheletice, precum artrita reumatoidă şi afecţiunile lombare, îngrădesc din ce în ce mai...

Poliomielita – Tot ce trebuie sa stii. Cauze, simptome, tratament

Poliomielita este o infecție cauzată de un virus - poliovirus. Termenul ,,mielită’’ este asociat...