Primul grup de suport pentru pacienţii cu cancer colorectal

Primul grup de suport pentru pacienţii cu cancer colorectal a fost realizat de FABC în parteneriat cu Institutul Oncologic „Al. I. Trestioreanu” din Bucureşti.

Acesta este primul grup de suport multidisciplinar realizat în cadrul unui spital pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer colorectal.

Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între pacienţi, supravieţuitori ai cancerului colorectal, şi specialiştii în domeniu.

Obiectivele grupului de suport vizează creşterea nivelului de informare pentru pacienţi, creşterea nivelului de cunoştinţe cu privire la importanţa unei nutriţii adecvate în gestionarea cancerului colorectal (ce alimente ajută şi ce alimente sunt dăunătoare), reducerea stării de anxietate provocată de boală, dar și diminuarea stării de epuizare fizică şi psihică.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

În cadrul sesiunilor, doi medici specialişti oncologi, un psiholog şi un nutriţionist vor răspunde tuturor întrebărilor pacienţilor, ajutându-i să gestioneze mai bine impactul bolii, în toate aspectele acesteia.

Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Oncologic „Al. I. Trestioreanu” Bucureşti, de două ori pe luna, în grupe separate pentru femei şi bărbaţi.

„Ne bucură foarte mult că am reuşit să demarăm acest proiect pilot. Pentru pacienţi, diagnosticul de cancer colorectal este de multe ori privit cu teamă, însă prin acest proiect încercăm să oferim pacienţilor speranţa că pot să trăiască normal, în pofida diagnosticului primit. În viitor, sperăm să putem continua proiectul şi în alte centre de oncologie din ţară”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele FABC.

„Cred cu tărie că misiunea unui institut oncologic este de a oferi pacienţilor o gamă completă de servicii, dincolo de tratamentul medicamentos. De aceea, suntem mândri că prin susţinerea acestui proiect reuşim să extindem gama de servicii oferite pacienţilor cu afecţiuni oncologice din sudul ţării”, a afirmat Dr. Anca Lidia Kajanto, Manager Institutul Oncologic „Al. I. Trestioreanu” Bucureşti.

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, în fiecare an. În România, 10.256 de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu această formă de cancer, in timp ce anual 5.675 dintre aceştia, pierd lupta cu boala.

Citește și Alte trei centre de radioterapie din țară vor fi dotate cu aparatură nouă

- Articolul continua mai jos-
- Articolul continua mai jos-
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Părintele transplantului hepatic din România, prof. univ. dr. Irinel Popescu, Premiul pentru Excelență în Medicină, la Gala Elitelor Medicale

Marele Premiu al Galei Elitelor Medicale, ce s-a desfășurat anul acesta în Maramureș, a fost acordat academicianului prof. univ. dr. Irinel Popescu, Președintele Academiei...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...