Copilul cu cancer – șanse pentru un tratament performant (VIDEO)

Copilul cu cancer este în centrul acțiunii care se desfășoară sâmbătă, 28 iulie, la Constanța. Copiii care au primit deja acest diagnostic sau pentru care există suspiciunea acestui diagnostic, pot fi înscriși pentru a beneficia de a doua opinie, acordată gratuit.

Ceyhun Bozkurt, oncolog pediatric turc, vine în România special pentru ei. Medicul este considerat un adevărat erou de părinții copiilor pe care i-a salvat, chiar și atunci când alți oncologi nu le mai dădeau nici o șansă. O celebritate în Turcia, și nu numai, pentru metodele sale de tratament, dar, mai ales, pentru abnegația și cutezanța de a nu renunța, nici când speranțele de vindecare erau minime, Ceyhun Bozkurt este preocupat să găsească întotdeauna cea mai bună cale de a lupta pentru copilul cu cancer.

Ziar Medical a obținut un INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE cu reputatul medic oncolog.

Copilul cu cancer are șansa la o a doua opinie medicală din partea unui celebru oncolog pediatric turc

ZM – Domnule profesor Ceyhun Bozkurt, vom începe acest dialog cu întrebarea: care este scopul vizitei dumneavoastră în România și cum se vor desfășura consultațiile cu pacienții români?
Assoc. prof. Ceyhun Bozkurt (Medical Park): Scopul vizitei în România este de a impartasi experienta noastra de cunoaştere reciproca şi in stabilirea cooperarii cu colegii mei romani. Al doilea scop este de a oferi pacientilor din Romania un tratament pentru diagnosticul lor in afara tarii, din cauza lipsei unui infrastructuri medicale moderne in Romania. Turcia are o infrastuctura de calitate si are puterea de a oferi mai multe oportunitati economici mai avantajoase pentru tratament avansat, in comparatie cu Europa sau Statele Unite ale Americii. Contactul nostru cu pacientii din tara voastra va fi prin intermediul reprezentatilor Medical Park din Romania sau prin intermediul mijloacelor de comunicare moderne (videocall) pe care acestia le vor pune la dispozitie pacientilor.

- Articolul continua mai jos-

Care sunt reperele carierei dumneavoastră de medic?
Scopul meu cel mai important este sa lucrez in mediul in care pecientii sunt tratati la cel mai inalt nivel si sa pregatesc medici noi.

Pot interveni schimbări majore în situația bolnavului – copilul cu cancer, în acest caz – după a doua opinie medicală?
Intotdeauna am acordat o mare importanta celei de-a doua opinie medicala in profesia mea de doctor, prin consiliul de medici sau prin procesul de consultare. Acest lucru mi-a imbunatatit intotdeauna profesionalismul şi m-a ajutat sa privesc problemele pacientului dintr-o alta perpectiva. Cred cu tarie ca acest lucru – a doua opinie medicala – aduce foarte multe beneficii pacientilor.

Citește și Cancerul „mușcă” iar! Al treilea copil diagnosticat în aceeași familie

Este benefică sinceritatea în raportul medic – pacient (sau membru de familie) diagnosticat cu cancer?
Este un punct important in domeniul nostru profesional. Echipa noastra pune la dispozitia pacientilor posibiltatea de a intra in legatura rapida cu clinica noastra, iar noi ca medici incercam sa gasim solutii rapide de a raspunde tuturor intrebarilor. Un pacient sau familia lui trebuie sa aiba incredere in medicul lui si sa il contacteze ori de cate ori acestia doresc.

Care sunt riscurile tratamentului medicamentos anticancer pentru fertilitate și natalitate?
Din pacate, unele medicamente au reactii adverse asupra functiilor hormonale şi reproductive. In ultimii ani, pe baza acestei probleme, incercam sa alegem masurile de tratament optime pentru protectia functiilor reproductive.

Copilul cu cancer și șansa lui de a beneficia de tratamente revoluționare

Care sunt complicațiile hemangiomului la copii si cum pot fi ele tratate?
La copii, hemangioanele pot avea de asemenea efecte secundare, cum ar fi sangerea infectiilor. In utimii ani, preferam optiuni de tratament sistemic, cum ar fi tratamente locale sau propanol.

- Articolul continua mai jos-

Există șanse de vindecare în cazul unui transplant hepatic la un copil cu hepatoblastoma?
Transplantul este ultimul tratament chirurgical in cazul anumitor hepatoblastoame. Este o modalitate de tratament care este foarte utila pacientilor. Ca un exemplu: doi gemeni au fost diagnosticati in acelaşi timp cu hepatoblastom, iar ultima optiune de tratament a fost transplantul de ficat, donatorii fiind parintii, mama şi tata. Pacientii, pe moment, sunt in stare buna, au fost urmariti prin controale 5 ani şi nu au aparut nici un fel de complicatie.

Citește și Transplantul de ficat i-ar da o șansă! La 3 ani, are hepatoblastom

Care este cea mai importantă descoperire științifică a anului 2017 în cancerul pediatric?
Nu din 2017, dar dupa parerea mea, cea mai importanta dezvoltare este reglementarea celulelor a pacientilor cu modificari genetice, pentru a distruge aplicatiile celulelor T in tratamentul cu leucemie.

Care a fost cazul cel mai greu din cariera dv. de oncolog?
Cea mai grea amintire este atunci cand pacientul supravietuieste in urma tratamentului de cancer si il pierdem din cauza unei alte boli.

Prin ce excelează medicina turcă și ce succese a obținut în tratarea, la copilul cu cancer și nu numai, a maladiilor grave?
Medicina turcă a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani în ceea ce priveste infrastructura tehnologica si expertiza cadrelor medicale. Un rol important in aceasta directie favorabila a fost al Statului turc, prin acordarea unui sprijin important in domeniul Sanatatii. De exemplu, in Turcia, toti copiii de cetatenie turca sub varsta de 18 ani sunt tratati de catre Stat. In ultimii ani, din nefericire, nu au existat suficiente investitii la noi in tara in ceea ce priveste mediul academic medical. In plus, trebuie explorate mai bine resursele umane din domeniul medical.

Pentru a luat legătura cu domnul doctor Ceyhun Bozkurt, pacienţii pot contacta reprezentantul din România, la numărul de telefon 0727.593.533 sau prin e-mail, la [email protected].

-Articolul continua mai jos-

Diagnosticul de cancer - Bozkurt

Ceyhun Bozkurt lucrează la Spitalul Medikal Park Bahçelievler din Istanbul – Secția de Hematologie şi Oncologie Copii. A absolvit Facultatea de Medicină Cerrahpașa (Universitatea din Istanbul), s-a specializat în Oncologie Pediatrică şi în Oncologie Hematologică la Spitalul de Maternitate, Cercetarea şi Pregătirea în Bolile pediatrice şi Sănătatea copiilor – Dr. Sămi Ulus. Domnul doctor Ceyhun Bozkurt şi-a continuat specializările în transplantul măduvei osoase, cancer de copii, leucemie, anomalii vasculare (tulburări vasculare).
Potrivit domnului doctor Ceyhun Bozkurt, cea mai frecventa boală în anii de copilărie este Anemia Deficitului de Fier, boli maligne, Leucemie limfoblastica acută. La secția bolilor de sânge ale copilului sunt depistate şi tratate cu succes boli că Anemia Nutrițională (anemia deficitului de fier, penuria anemiei de vitamina B12), leucemia limfoblastica acută, leucemie mieloida acută, anemie aplastica, talasemie (anemie mediteraneană), hemofilie şi multe alte boli de sânge.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari