Trei campioane olimpice, alături de campionii Special Olympics

Trei campioane olimpice s-au alăturat campionilor Special Olympics pe terenul de baschet  într-un meci demonstrativ.

Este vorba de atleta Doina Melinte, judoka Alina Dumitru și canotoarea Viorica Susanu Chermes. Acestea au jucat baschet unificat cu Mădălina Marin, Alexandru Alecu, Florin Dinu, Mohamad Abedin Nejadi şi Stelian Jerlăianu, multipli campioni la Jocurile Special Olympics Mondiale, Europene și Naţionale.

Campionii au transmis, astfel, un mesaj de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale cu ocazia a 50 de ani de când mişcarea Special Olympics luptă la nivel global împotriva discriminării lor.

De asemnea, 100 de sportivi cu şi fără dizabilităţi intelectuale şi-au demonstrat abilităţile într-un spectacol unificat de gimnastică artistică, acrobaţie, fitness şi dans.

- Articolul continua mai jos-

‘Am fost impresionată de spectacolul oferit astăzi de sportivii Special Olympics. Vă doresc sănătate şi încredere! Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi şi suntem alături de voi!’, a precizat Doina Melinte.

Sportivii Special Olympics au făcut o demonstraţie de gimnastică unificată, acrobaţie şi dans la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti alături de gimnastele din grupul Euritmic al Clubului Sectorului 6, antrenate de prof. Adela Popescu. Sportivii Special Olympics au fost antrenaţi pentru spectacolul aniversar timp de patru luni de prof. univ. dr. Gabriel Popescu. Pe lângă gimnastică, sportivii Special Olympics practică diverse alte sporturi fiind câştigători a numeroase medalii la competiţii locale şi internaţionale de înot, baschet, bocce, atletism, schi fond şi alpin, mers/alergare pe zăpadă, tenis de masă.

Aniversarea a 50 de ani de Special Olympics a fost marcată şi printr-un lanţ uman al incluziunii la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), dar şi prin iluminarea în roşu, culoarea incluziunii, a Arcului de Triumf*, a sediului COSR, a Muzeului Naţional de Artă al României şi a Palatului Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti. Magazinul Cocor a rulat pe parcursul zilei de vineri imagini cu sportivii Special Olympics pe cele 12 ecrane exterioare.

Citește și Copiii cu dizabilităţi intelectuale au luat peste 650 de medalii la 4 discipline sportive, la Jocurile Naţionale Special Olympics 2018

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari