fbpx
Acasă Ştiri Medicale Tabără de vară pentru persoanele cu dizabilități intelectuale

Tabără de vară pentru persoanele cu dizabilități intelectuale

Peste 100 de persoane cu dizabilităţi intelectuale şi personal de specialitate au participat la această tabără de dezvoltare personală

Tabăra de vară, organizată în luna iulie de Fundaţia “Pentru Voi” pentru persoanele cu dizabilități intelectuale s-a desfăşurat în două serii, în perioadele 9-14 iulie şi 16-21 iulie, la Sasca Montană, jud. Caraş Severin. Peste 100 de persoane cu dizabilităţi intelectuale şi personal de specialitate au participat la această tabără de dezvoltare personală.

Beneficiarii fundației se bucură, prin taberele şi excursiile organizate, de singurele vacanţe, singurele oportunităţi de a ieşi din Timişoara şi de a se bucura de munte, de a vizita locuri noi, în compania colegilor. Datorită nevoilor speciale ale beneficiarilor cu dizabilităţi severe, ei sunt însoţiţi de pedagogi sociali, de psihologi şi de medici. Programul a inclus drumeţii montane, vizite la Mănăstirea Nera, la Cascada Susara, jocuri şi ateliere de creaţie, discotecă şi tradiţionalul foc de tabără.

“Este al 22- lea an in care organizăm tabere de vară pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale care beneficiază de serviciile centrelor de zi ale Fundaţiei “Pentru Voi”. Am început în 1997 la Zolt, am continuat la Bradatel, Rau de Mori, Crivaia, Gărâna, Râul Alb, Dubova, Poieni Strâmbu, Moneasa, Sasca. Am avut ani în care am organizat trei sau chiar patru tabere, cu mai mult de 300 de participanţi.

Articolul continua mai jos

În ultimii ani, acest proiect a fost posibil datorită sprijinului financiar al Rotary Club Timişoara, căruia îi mulţumim! Mulţumim şi Primăriei Timişoara şi Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Timişoara, care subvenţionează serviciile sociale ale fundaţiei!”, a declarat Laila Onu, director general al Fundaţiei “Pentru Voi”.

Reprezentanții fundației anunță faptul că Centrul de Zi “Împreună” va fi închis în perioada 23 iulie-3 august, Centrul de Zi “Orizonturi Noi” va fi închis în perioada 6 august-21 august, iar Centrul de Zi “Ladislau Tacsi” va fi închis în perioada 27 august- 9 septembrie.

Locuinţele protejate Dina, Laura, Dora, Cristian, Ovidiu şi Dinu vor fi deschise pe toată perioada verii. Cele 27 persoane cu dizabilităţi intelectuale care au reşedinţa în aceste locuinţe au participat la tabăra de vară de la Sasca Montană.

Citește și Patru clădiri din București, iluminate în roșu în sprijinul persoanelor cu dizabilități intelectuale

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Astmul bronşic – diagnostic, simptome, tratament

Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a arborelui traheobronşic...

Vrei să ai o inimă sănătoasă? Află totul despre colesterol

Echilibrul, mereu sinonim cu sănătatea Colesterolul este o grăsime. Una specială pentru noi, oamenii. Din...

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm....

Ce sunt alergiile alimentare? Cauze, tipuri, diagnostic, tratament

Ce sunt alergiile alimentare? Alergia alimentară este o reacție exagerată a sistemului imunitar la...

Cantastim, indicat și în stările canceroase, revine în farmacii

La opt ani de la închiderea sa, Institutul Cantacuzino este pregătit să reia producția...

Cancer de ficat – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul hepatic este o tumoare care apare și se dezvoltă în țesutul ficatului. Carcinomul...