Tabără de vară pentru persoanele cu dizabilități intelectuale

Tabăra de vară, organizată în luna iulie de Fundaţia „Pentru Voi” pentru persoanele cu dizabilități intelectuale s-a desfăşurat în două serii, în perioadele 9-14 iulie şi 16-21 iulie, la Sasca Montană, jud. Caraş Severin. Peste 100 de persoane cu dizabilităţi intelectuale şi personal de specialitate au participat la această tabără de dezvoltare personală.

Beneficiarii fundației se bucură, prin taberele şi excursiile organizate, de singurele vacanţe, singurele oportunităţi de a ieşi din Timişoara şi de a se bucura de munte, de a vizita locuri noi, în compania colegilor. Datorită nevoilor speciale ale beneficiarilor cu dizabilităţi severe, ei sunt însoţiţi de pedagogi sociali, de psihologi şi de medici. Programul a inclus drumeţii montane, vizite la Mănăstirea Nera, la Cascada Susara, jocuri şi ateliere de creaţie, discotecă şi tradiţionalul foc de tabără.

„Este al 22- lea an in care organizăm tabere de vară pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale care beneficiază de serviciile centrelor de zi ale Fundaţiei „Pentru Voi”. Am început în 1997 la Zolt, am continuat la Bradatel, Rau de Mori, Crivaia, Gărâna, Râul Alb, Dubova, Poieni Strâmbu, Moneasa, Sasca. Am avut ani în care am organizat trei sau chiar patru tabere, cu mai mult de 300 de participanţi.

În ultimii ani, acest proiect a fost posibil datorită sprijinului financiar al Rotary Club Timişoara, căruia îi mulţumim! Mulţumim şi Primăriei Timişoara şi Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Timişoara, care subvenţionează serviciile sociale ale fundaţiei!”, a declarat Laila Onu, director general al Fundaţiei „Pentru Voi”.

- Articolul continua mai jos-

Reprezentanții fundației anunță faptul că Centrul de Zi „Împreună” va fi închis în perioada 23 iulie-3 august, Centrul de Zi „Orizonturi Noi” va fi închis în perioada 6 august-21 august, iar Centrul de Zi „Ladislau Tacsi” va fi închis în perioada 27 august- 9 septembrie.

Locuinţele protejate Dina, Laura, Dora, Cristian, Ovidiu şi Dinu vor fi deschise pe toată perioada verii. Cele 27 persoane cu dizabilităţi intelectuale care au reşedinţa în aceste locuinţe au participat la tabăra de vară de la Sasca Montană.

Citește și Patru clădiri din București, iluminate în roșu în sprijinul persoanelor cu dizabilități intelectuale

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari