Se caută medici și asistenți la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța se confruntă cu o lipsă acută de personal. Astfel, în ședința Consiliului Local Municipal Constanța se va supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind suplimentarea cu 23 de posturi.

Potrivit proiectului  va fi completată schema de personal cu 23 de posturi de asistent, medic şi economist.

Cea mai mare problemă este în secția ATI, unde în acest moment există doar doi medici, cel de-al treilea demisionând de curând.

„Au tot plecat persoane din personal și din acest motiv suntem deficitari. Ne-a plecat și un doctor pe ATI. Încercăm să găsim personal, dar nu știu sincer dacă o să vină. Nu vor să vină pentru că la noi fac numai reanimare”, a precizat directorul Spitalului, Stela Halichidis.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta reprezinta un spital de referinta in judet, atat datorita adresabilitatii existente pe tot parcursul anului (focare de toxiinfectie alimentara, epidemii, boli carantinabile, boli tropicale pentru cei care calatoresc in zonele respective, navigatori etc., Centrul Regional HIV/SIDA si pentru judetul Tulcea, profilaxie si tratament antirabic), iar vara si pentru turisti, cat si datorita calitatii recunoscute a personalului medical.

În perioada 16 – 22 iulie 2018 au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 73 cazuri boala diareica acuta, din care au fost spitalizate 47 cazuri.

Citește și:

8 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență din Constanța

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari