APMGR, despre modificarea taxei clawback

APMGR salută eforturile CNAS şi ale Ministerului Sănătăţii de a modifica taxa clawback. Reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice subliniază faptul că studiul de impact confirmă că introducerea calculului diferenţiat este cea mai bună soluţie, ar avea impact bugetar neutru şi nu ar afecta negativ niciun alt jucător de pe piaţă.

„Este clar că introducerea imediată a calculului diferenţiat al taxei clawback pentru medicamente, bazat pe împărţirea acestora în funcţie de preţ, este o soluţie care nu mai poate fi contestată de nimeni. Suntem încrezători că CNAS împreună cu Ministerului Sănătăţii vor acţiona rapid pentru implementarea acestei măsuri, singura care ne poate asigura că medicamentele ieftine, în marea lor majoritate generice, sunt în continuare produse sau importate în România,” a declarat Adrian Grecu, preşedintele APMGR.

În acelaşi timp, APMGR solicită Ministerului de Finanţe să ia act de studiul de impact realizat de CNAS şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să solicite în Guvern aprobarea în regim de urgenţă a introducerii calculului diferenţiat.

APMGR consideră că implementarea acestui calcul diferenţiat, concomitent cu introducerea de noi medicamente pe lista celor compensate doar cu alocare de finanţare suplimentară sau prin contracte Cost Volum sau Cost Volum Rezultat, reprezintă singurele măsuri care pot opri dispariţia medicamentelor ieftine din România.

- Articolul continua mai jos-

AMGR mai susţine că o alocare bugetară suplimentară pentru consumul de medicamente, începând cu anul 2019, este absolut necesară.

Citește și Se lucrează în ritm alert la un nou mecanism al contribuției clawback

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari