Deficitul de medici, la Giurgiu – cel mai mare din țară

Judeţul Giurgiu are deficitul de medici cel mai mare din ţară, potrivit statisticilor. Practic, doar 50% din locuri sunt ocupate de medici specialiști, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Și nici alte unități medicale din teritoriu nu se află într-o situație mai bună.

„Pacienţii sunt obligaţi să aştepte ore întregi pentru o consultaţie, iar medicii fac faţă cu greu situaţiei. Conducerea spitalului a fost obligată să ia măsuri imediate”, scrie Antena Satelor, care citează RADOR, cu privire la acest subiect.

Deficitul de medici înseamnă „deficit de sănătate”

Cu ce se confruntă oamenii din sistemul medical giurgiuvean și pacienții lor? „Gărzi epuizante, cu medici puţini şi intervenţii din ce în ce mai multe, care cresc timpul de aşteptare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Giurgiu se confruntă cu deficitul de medici uriaș, iar situaţia trenează de ani buni. Lipsa specialiştilor se resimte în specialităţi precum terapia intensivă, pediatria, chirurgia, neurologia, dar cea mai gravă situaţie este la urgenţe. Aici, din cele 11 posturi prevăzute în organigramă, doar cinci sunt ocupate de specialişti. Din această cauză pacienţii sunt nevoiţi să aştepte cu orele pentru a fi consultaţi”, mai scrie sursa citată.

Deficitul de medici are consecințe grave

Analizând doar situația de la Spitalul Județean de Urgențe Giurgiu, constatăm că instituția se află în situația de a cere a însăși un „ajutor de urgență”. Doar puțin peste jumătate dintre posturile din organigramă sunt ocupate, în ciuda faptului că autoritățile au încercat prin diferite măsuri să convingă specialiști din țară să se îndrepte către orașul de pe malul Dunării.

- Articolul continua mai jos-

Citește și Femeie-chirurg ortoped – mai mult decât profesie: o vocație

„Practic, din cele 158 de posturi de medici, doar 80 sunt ocupate de specialişti, iar 20 de rezidenţi. Pentru atragerea medicilor au fost create o serie de facilităţi, cum ar fi decontarea navetei şi asigurarea de locuinţe de serviciu”.

Mai multe detalii găsiți și pe site-ul citat, aici.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari