fbpx
Acasă Fapt divers Colesterolul bun poate să crească dacă bei... bere!

Colesterolul bun poate să crească dacă bei… bere!

Astfel, HDL poate crește cu aproximativ 8%

Colesterolul bun poate să crească prin consumul moderat de bere, adică 330 ml/zi în cazul femeilor şi 660 ml/zi în cazul bărbaţilor.

Astfel, HDL poate crește cu aproximativ 8%, conform unui comunicat al Centrului de studii despre bere, sănătate şi nutriţie.

„Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular şi poate afecta toate grupele de vârstă. Instalarea acestuia poate fi prevenită printr-o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă activ care include exerciţii fizice. Chiar şi băuturile, inclusiv cele slab alcoolizate, pot contribui la menţinerea unui stil de viaţă sănătos. În această categorie se încadrează şi berea, care atunci când este consumată cu moderaţie (330 ml/zi/femei şi 660 ml/zi/bărbaţi) poate creşte colesterolul bun, având în acelaşi timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău”, arată sursa citată.

Articolul continua mai jos

Consumul moderat de bere poate creşte concentraţia de colesterol bun, HDL, cu aproximativ 8%. Atunci când berea este consumată cu moderaţie, concentraţiile de HDL din sânge pot creşte şi se formează acizi biliari care menţin colesterolul solubil şi previn formarea calculilor biliari, susţin reprezentaţii centrului.

Colesterolul bun – cum te ajută berea să-l crești?

„Berea are 0% colesterol, iar alături de o dietă variată şi atunci când este consumată în cantităţi moderate poate chiar scădea riscul de boli cardiovasculare, asociate în mod direct cu un nivel crescut al colesterolului LDL, cel rău. Mai mult, ingredientele naturale din bere pot aduce un conţinut de fibre solubile care ajută la creşterea nivelului de colesterol bun (HDL). În principiu, este nevoie de un aport de 10 – 13 g de fibre la fiecare 1.000 kcal, fiind indicat şi un consum ridicat de lichide pentru completarea cu succes a beneficiilor acestora”, a declarat preşedintele Centrului de studii despre bere, sănătate şi nutriţie, dr. Corina Zugravu.

Conform comunicatului, această băutură poate completa o dietă alimentară diversificată, datorită mineralelor, vitaminelor şi fibrelor pe care le conţine şi care provin din ingredientele sale naturale.

„Îmbunătăţirea tranzitului intestinal este unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale fibrelor, însă un beneficiu la fel de important pentru organism este şi creşterea concentraţiei de lipoproteine cu densitate înaltă, cunoscute sub denumirea de colesterol HDL sau colesterol ‘bun’. Berea are un conţinut de fibre alimentare situat între 1,87 – 2,02 g/l. Acestea sunt fibre solubile şi se datorează orzului, unul dintre ingredientele berii. Responsabili pentru reducerea colesterolului din sânge sunt beta-glucanii din orz care se găsesc adesea în bere, nivelurile variind în funcţie de procesul de fabricare a berii”, menţionează aceeaşi sursă.

dezinfectanti maini farmec

Centrul de studii despre bere, sănătate şi nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, avându-i ca membri fondatori pe dr. Corina-Aurelia Zugravu – lector universitar în cadrul UMF ‘Dr. Carol Davila’, Alin Popescu – medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie şi dr. Mihaela Begea – doctor în ştiinţe inginereşti. Înfiinţat în decembrie 2011 şi lansat oficial pe 7 martie 2012, Centrul are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunităţii medicale şi al publicului larg.

AGERPRES

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,935FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Polipii – simptome, riscuri și tratament. Când să ne temem de iminența unui cancer

Polipii sunt excrescențe care pot apărea pe mai multe organe. Aceștia se găsesc, de...

Cum se manifestă glaucomul? Clasificare, factori de risc

Ce este glaucomul? Glaucomul este o afecțiune oculară cronică, de cele mai multe ori...

Mielomul multiplu (Boala Kahler) – Cauze, simptome, tratament

Ce este mielomul multiplu (Boala Kahler)? Mielomul multiplu este o formă rară de cancer...

Ce este schizofrenia? Cauzele și factorii de risc ai schizofreniei

Ce este schizofrenia? Schizofrenia este o afecțiune mentală serioasă și cronică care afectează modul...

Cancerul colorectal – Simptome, factori de risc, tratament

Cancerul colorectal definitie - Cancerul colorectal sau cancerul de colon reprezintă apariția unor celule...

Ecografia cu substanță de contrast – avantaje și aplicații în practica clinică

Ecografia cu substanta de contrast este o metoda de evaluare imagistică pentru multiple organe...