Admitere la UMF Tîrgu-Mureș. Care sunt cele mai căutate programe de studii

Admiterea la UMF Tîrgu-Mureș s-a bucurat de interes din partea candidaților; reprezentanții Universității mureșene anunță faptul că au fost încărcate 1.554 de dosare prin intermediul portalului de înscriere online.

Astfel, s-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere din iulie 2018 pentru programele de studii de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie.

Au fost încărcate 1.554 de dosare prin intermediul portalului de înscriere online. Cele mai căutate programe mari de studii sunt Medicină, limba română, unde s-au înscris 473 de candidați, Medicină Dentară, limba română, unde s-au înscris 136 de candidați, precum și Medicină Militară, unde s-au încărcat 125 de dosare. Programele micii de studii Asistență Medicală Generală și Tehnică Dentară se află, de asemenea, în preferințele elevilor.

Și în acest an, ca și în anii anteriori, programul de Medicină – limba română înregistrează cea mai mare concurență pe locurile bugetate dintre toate cele șase universități de medicină și farmacie tradiționale din țară, în ciuda faptului că un număr mare de candidați au optat pentru cele 100 de locuri separate de la Medicină Militară.

- Articolul continua mai jos-

Examenul de admitere la UMF Tîrgu Mureș va avea loc miercuri, 25 iulie 2018.

Admitere la UMF Tîrgu-Mureș – Simulare

Recent au fost publicate de către Liga Studenților și rezultatele simulării examenului de admitere la UMF Tîrgu-Mureș. Peste 600 de elevi din toată țara și-au testat, în 14 iulie, cunoștințele la disciplinele biologie și chimie, la specializările mari și mici, în limbile română și maghiară.

Rezultatele sunt ordonate pe probe (biologie, chimie), iar în cazul facultăților de medicină generală, dentară și militară sunt ordonate și pe facultăți, în fișierul separat.

Rezultatele simulării examenului de admitere la UMF Tîrgu-Mureș sunt disponibile aici.

Peste 600 de elevi din întreaga ţară s-au înscris la simularea examenului de admitere susținut sâmbătă, 14 iulie 2018. Acest demers a fost organizat de Liga Studenţilor din Tîrgu-Mureş şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureş.

Citește și Etapa națională a proiectului educațional “Micii sanitari”, gazduită de UMF Tîrgu Mureș

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari