Admitere la Institutul Medico-Militar

Institutul Medico-Militar va găzdui examenul de admitere pentru anul de învăţământ 2018-2019, atât pentru locurile din Bucureşti, cât şi pentru cele de la Târgu Mureş.

Astfel, la Bucureşti sunt 100 de locuri disponibile, faţă de 30 anul trecut, iar la Târgu-Mureş alte 100 de locuri, faţă de 20 anul trecut.

În urma promovării probelor eliminatorii, situaţia finală se prezintă astfel:

Pentru Catedra de pregătire şi perfecţionare medico-militară de la Bucureşti (pentru care examenul va avea loc în spaţii ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”):

- Articolul continua mai jos-

– pe locurile Ministerului Apărării Naţionale la specializarea medicină generală pe 60 locuri sunt 115 candidaţi înscrişi, la specializarea medicină dentară pe 13 locuri sunt opt candidaţi înscrişi, iar la specializarea farmacie pe 15 locuri sunt opt candidaţi înscrişi;

– pe locurile Ministerului Afacerilor Interne la specializarea medicină generală pe şapte locuri sunt nouă candidaţi înscrişi;

– pe locurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la specializarea medicină generală pe trei locuri sunt trei candidaţi înscrişi;

– pe cele 2 locuri ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la specializarea medicină dentară nu s-a înscris niciun candidat.

Pentru Catedra de pregătire medico-militară de la Târgu Mureş (pentru care examenul va avea loc în sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş):
– pe locurile Ministerului Apărării Naţionale la specializarea medicină generală pe 90 de locuri sunt 125 candidaţi înscrişi;

– pe locurile Ministerului Afacerilor Interne la specializarea medicină generală pe cinci locuri este înscris un singur candidat;

- Articolul continua mai jos-

– pe locurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la specializarea medicină generală nu sunt înscrişi candidaţi.

Eventualele contestaţii care vor fi depuse se vor soluţiona pe data de 26 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe data de 27 iulie a.c.

Mai multe locuri pentru formarea medicilor militari

Creşterea semnificativă a numărului de locuri pentru formarea medicilor militari a fost decisă de ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, la începutul acestui an, după analizarea necesităţile operaţionale ale Armatei României şi ţinând cont de oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel naţional. De altfel, domeniile sănătăţii şi învăţământului militar au devenit teme esenţiale pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidenţiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgenţă şi operaţională).

Citește și:

Fifor: Vom impune soluții pentru rezolvarea deficitului de personal la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian”

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari