8 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență din Constanța

Ministerul Sănătăţii va aloca 8 milioane de lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru dotarea cu aparatură medicală.

” Spitalul Judeţean din Constanța are nevoie de investiţii. Unitatea nu corespunde nevoilor regiunii. Spitalul este unul de nivel regional care în lunile de vară devine de interes naţional. Aici avem şi baza NATO. Este nevoie de finanţare. Pe lângă cele 8 milioane de lei care sunt deja alocate pentru achiziţia de echipamente, spitalului îi vor fi alocate, în timp, sume suplimentare în cuantum de 12 milioane de lei pe proiecte retrospective, din banii investiţi de spital până în prezent şi recuperaţi din fonduri europene. Dar vreau să subliniez că toate investiţiile vor fi verificate de Corpul de control pentru că vrem să fim siguri că banii nu se pierd şi se folosesc acolo unde este necesar”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

La spitalul judeţean ministrul Sănătăţii a vizitat mai multe secţii importante, precum UPU, neurologie, cardiologie, neonatologie şi s-a întâlnit cu şefii de secţie din unitate cu care a discutat şi verificat indicatorii unităţii medicale.

Tot astăzi, a fost inaugurată şi Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud.

Această secţie a fost modernizată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei. Secţia a fost reabilitată şi modernizată şi au fost achiziţionate echipamente medicale pentru fizioterapie şi hidroterapie.

- Articolul continua mai jos-

” Zona de recuperare este cea mai deficitară din Sănătate. Avem oaze de recuperare, dar insuficiente pentru nevoile pacienţilor. Centrul de aici este un pas înainte. Oferă pacienţilor servicii la standarde, cu echipamente moderne. Aici se pot face şi servicii medicale la cerere. Nevoia pentru aceste servicii este mare pe Litoral în special, în lunile de vară”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

În Centrul de Recuperare pot fi internaţi 40 pacienţi şi anual se estimează un total de 800 de persoane care pot beneficia de recuperare aici.

Citește și:

Peste 117.000 lei pentru renovarea Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi Constanţa

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari