O nouă premieră medicală la Spitalul Clinic Judetean de Urgență “Pius Brinzeu” Timisoara

Sub “bagheta” renumitului chirurg cardiovascular german, dr. Rolf Dammrau, colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculară, condus de prof. Dr. Mihai Ionac, alături de echipa de radiologie intervențională, coordonată de dr. Adrian Tutelca, au realizat cu succes o interventie chirurgicală endovasculară modernă pentru tratarea anevrismului de aortă toracică descendenta (TEVAR), la un pacient, în vârstă de 71 de ani.

La același pacient, in urma cu o luna, s-a practicat, tot prin tehnici minim invazive, cura anevrismului de aorta abdominală, afectiune care, netratată la timp, ar fi putut duce la multiple complicatii și, in final, la decesul pacientului.

Interventia chirurgicală a durat aproximativ o ora si a constat in montarea, pe cale endovasculara, a unui stent graft, la nivelul aortei toracice, dilatate anevrismal. Tehnica operatorie s-a realizat printr-o incizie de 5 cm, situată inghinal, și vine ca alternativă modernă, cu riscuri mult mai mici, la varianta chirurgicala clasica, ce presupune deschiderea toracelui, cu riscuri operatorii mai mari si perioada mai lunga de recuperare.

Materialele necesare intervenției au fost achizitionate prin programul de tratare endovasculară a anevrismelor aortice, finanțat de Casa Naționala de Asigurări de Sănătate.”

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Prima valvă implantată percutan la Institutul de Cardiologie Timișoara

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari