În seria de acțiuni care vin în sprijinul pacienților cu boli grave, la Constanța, un medic turc oferă sâmbătă, 21 iulie, a doua opinie medicală gratuită. Sunt vizate persoanele cu diagnostic sau suspiciune de cancer, cea de a doua opinie fiind oferită de dna profesor Meral Gunaldi (Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia), care a venit special de la Istanbul la Constanța, în cadrul acestui proiect.
ZiarMedical.Ro a obținut de la reputatul medic oncolog turc un interviu în exclusivitate.
A doua opinie medicală gratuită, la Constanța
ZM: Prin ce se caracterizează medicina turcă și ce succese a obținut în tratarea maladiilor considerate incurabile?
Medicina turcă se caracterizează prin tehnologia de ultimă generatie şi urmăreşte îndeaproape noile inovaţii în domeniu, pentru a le implementa în spitalele noastre. În Turcia, sunt disponibile cele mai noi metode şi instrumente terapeutice. În plus, sunt utilizate cele mai noi medicamente, spitalele noastre fiind în colaborare cu multe centre din lume, cum ar fi: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda etc. În Turcia sunt organizate congrese ştiintifice internaţionale de înaltă calitate
ZM: Care este scopul vizitei în Romania și cum se vor desfășura consultațiile cu pacienții români?
Scopul vizitei în România este de a înţelege metodele de diagnosticare și tratament, încercăm să îi sprijinim pe pacienții români atunci când nu se găseşte o soluţie medicală în ţara dvs. Va fi o întâlnire faţă în faţă cu pacienţii români şi îmi propun să le ofer a doua opinie medicală pentru bolile lor.
ZM: Care sunt reperele importante ale carierei dumneavoastra de medic?
În calitate de medic, obiectivul meu principal este de a aplica cele mai noi soluţii şi tratamente analitice pacienţilor cu cancer, pentru a le extinde durata, calitatea vieţii şi pentru a dezvolta noi medicamente şi molecule care pot produce cel mai important tratament împotriva cancerului, astfel încât să fie posibil ca această boală să fie prevenită sau măcar depistată din timp.
Urmărește aici cum au decurs consultațiile: Meral Gunaldi – reputat oncolog turc, în sprijinul românilor (VIDEO)
A doua opinie medicală gratuită pentru bolnavi din România
ZM: De ce este nevoie de o a doua opinie medicală în cancer?
De fapt, nu este nevoie de o a doua opinie cu privire la cancer, deoarece pentru binele pacienţilor diagnosticaţi cu această boală, este indicat ca ei sa fie monitorizaţi pe tot parcursul tratamentului de acelaşi medic. Cancerul nu are nevoie de o a doua opinie, pentru cancer sunt necesare mai multe păreri, de la mai mulţi doctori, atât din punct de vedere oncologic, cât şi din punct de vedere al altor domenii, cum ar fi: urologie, chirurgie, obstretica, pneumologie, radiologie etc. Din acest motiv, Medicalpark organizează astfel de consilii oncologice pentru fiecare pacient ın parte.
ZM: Se poate schimba fundamental situația bolnavului după a doua opinie medicală?
În urma consiliului oncologic multidisciplinar se obţine un rezultat mai concret, mai bun, în acest fel este posibil schimbarea fundamentală a pacientului.
ZM: Până unde poate evalua sinceritatea în raportul medic-pacient diagnosticat cu cancer?
Sinceritatea medicului în privinţa pacienţilor oncolologici are o influenţă foarte mare asupra succesului tratamentului. Convingerea şi încrederea sunt foarte importante pentru continuarea tratamentului, fapt pentru care medicul comunică mereu cu pacientul. Un medic sincer şi bun vede şi evalueaza fiecare pacient separat.
A doua opinie medicală gratuită și câteva repere de actualitate medicală
ZM: Credeți că este bine ca pacientul diagnosticat cu cancer să se informeze personal pe internet despre maladie?
Internetul, dacă este utilizat corect, poate fi util pentru informaţii generale, dacă acestea sunt publicate pe site-urile cu conţinut validat ştiinţific, cum ar fi secţiunile de blog ale spitalelor sau website-urile de profil validate ştiinţific. Totodată, deoarece internetul este o uniune de informare, poate fi confuz şi frustant câteodată, dacă nu sunt accesate website-urile validate ştiinţific, în care sunt publicate informaţii corecte.
ZM: Ce părere aveți despre transplantul de organe în cazul unor boli grave, cum este cancerul?
Transplantul organelor la pacienţii cu cancer este posibilă. Această decizie aparţine medicilor în urma consiliilor oncologice.
ZM: Care este cea mai importanta descoperire ştiintifică a anului 2017 în tratarea cancerului?
Cele mai importante descoperiri în domeniul cancerului, din 2017, sunt imunoterapia şi terapia car-t-cell”.
ZM: Care este cazul medical cel mai important din cariera dvs. de oncolog?
Fiecare pacient, fiecare caz în parte este foarte important pentru noi, în general, şi pentru mine, în special. Fiecare pacient are specificitatea lui, rar există doi pacienţi identifici din punct de vedere medical, de fiecare dată folosim metode personalizate de tratament. Bucuria noastră cea mai mare este atunci când un pacient, care ne păşeşte pragul Spitalelor Medical Park, să plece sănătoşi acasă. În acelaşi timp, le urmărim îndeaproape cazul chiar dacă au fost externaţi şi trataţi cu succes, îi invităm des la controale şi analize pentru a ţine boala sub control şi, desigur, ne ataşăm emoţional de fiecare dintre pacienţii noştri.