A doua opinie medicală pentru pacienți români bolnavi de cancer

În seria de acțiuni care vin în sprijinul pacienților cu boli grave, la Constanța, un medic turc oferă sâmbătă, 21 iulie, a doua opinie medicală gratuită. Sunt vizate persoanele cu diagnostic sau suspiciune de cancer, cea de a doua opinie fiind oferită de dna profesor Meral Gunaldi (Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia), care a venit special de la Istanbul la Constanța, în cadrul acestui proiect.

ZiarMedical.Ro a obținut de la reputatul medic oncolog turc un interviu în exclusivitate.

A doua opinie medicală gratuită, la Constanța

ZM: Prin ce se caracterizează medicina turcă și ce succese a obținut în tratarea maladiilor considerate incurabile?

Medicina turcă se caracterizează prin tehnologia de ultimă generatie şi urmăreşte îndeaproape noile inovaţii în domeniu, pentru a le implementa în spitalele noastre. În Turcia, sunt disponibile cele mai noi metode şi instrumente terapeutice. În plus, sunt utilizate cele mai noi medicamente, spitalele noastre fiind în colaborare cu multe centre din lume, cum ar fi: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda etc. În Turcia sunt organizate congrese ştiintifice internaţionale de înaltă calitate

- Articolul continua mai jos-

ZM: Care este scopul vizitei în Romania și cum se vor desfășura consultațiile cu pacienții români?

Scopul vizitei în România este de a înţelege metodele de diagnosticare și tratament, încercăm să îi sprijinim pe pacienții români atunci când nu se găseşte o soluţie medicală în ţara dvs. Va fi o întâlnire faţă în faţă cu pacienţii români şi îmi propun să le ofer a doua opinie medicală pentru bolile lor.

ZM:  Care sunt reperele importante ale carierei dumneavoastra de medic?

În calitate de medic, obiectivul meu principal este de a aplica cele mai noi soluţii şi tratamente analitice pacienţilor cu cancer, pentru a le extinde durata, calitatea vieţii şi pentru a dezvolta noi medicamente şi molecule care pot produce cel mai important tratament împotriva cancerului, astfel încât să fie posibil ca această boală să fie prevenită sau măcar depistată din timp.

Urmărește aici cum au decurs consultațiile: Meral Gunaldi – reputat oncolog turc, în sprijinul românilor (VIDEO)

A doua opinie medicală gratuită pentru bolnavi din România

ZM: De ce este nevoie de o a doua opinie medicală în cancer?

- Articolul continua mai jos-

De fapt, nu este nevoie de o a doua opinie cu privire la cancer, deoarece pentru binele pacienţilor diagnosticaţi cu această boală, este indicat ca ei sa fie monitorizaţi pe tot parcursul tratamentului de acelaşi medic. Cancerul nu are nevoie de o a doua opinie, pentru cancer sunt necesare mai multe păreri, de la mai mulţi doctori, atât din punct de vedere oncologic, cât şi din punct de vedere al altor domenii, cum ar fi: urologie, chirurgie, obstretica, pneumologie, radiologie etc. Din acest motiv, Medicalpark organizează astfel de consilii oncologice pentru fiecare pacient ın parte.

ZM: Se poate schimba fundamental situația bolnavului după a doua opinie medicală?

În urma consiliului oncologic multidisciplinar se obţine un rezultat mai concret, mai bun, în acest fel este posibil schimbarea fundamentală a pacientului.

ZM: Până unde poate evalua sinceritatea în raportul medic-pacient diagnosticat cu cancer?

Sinceritatea medicului în privinţa pacienţilor oncolologici are o influenţă foarte mare asupra succesului tratamentului. Convingerea şi încrederea sunt foarte importante pentru continuarea tratamentului, fapt pentru care medicul comunică mereu cu pacientul. Un medic sincer şi bun vede şi evalueaza fiecare pacient separat.

A doua opinie medicală gratuită și câteva repere de actualitate medicală

ZM: Credeți că este bine ca pacientul diagnosticat cu cancer să se informeze personal pe internet despre maladie?

-Articolul continua mai jos-

Internetul, dacă este utilizat corect, poate fi util pentru informaţii generale, dacă acestea sunt publicate pe site-urile cu conţinut validat ştiinţific, cum ar fi secţiunile de blog ale spitalelor sau website-urile de profil validate ştiinţific. Totodată, deoarece internetul este o uniune de informare, poate fi confuz şi frustant câteodată, dacă nu sunt accesate website-urile validate ştiinţific, în care sunt publicate informaţii corecte.

ZM: Ce părere aveți despre transplantul de organe în cazul unor boli grave, cum este cancerul?

Transplantul organelor la pacienţii cu cancer este posibilă. Această decizie aparţine medicilor în urma consiliilor oncologice.

ZM: Care este cea mai importanta descoperire ştiintifică a anului 2017 în tratarea cancerului?

Cele mai importante descoperiri în domeniul cancerului, din 2017, sunt imunoterapia şi terapia car-t-cell”.

ZM: Care este cazul medical cel mai important din cariera dvs. de oncolog?

Fiecare pacient, fiecare caz în parte este foarte important pentru noi, în general, şi pentru mine, în special. Fiecare pacient are specificitatea lui, rar există doi pacienţi identifici din punct de vedere medical, de fiecare dată folosim metode personalizate de tratament. Bucuria noastră cea mai mare este atunci când un pacient, care ne păşeşte pragul Spitalelor Medical Park, să plece sănătoşi acasă. În acelaşi timp, le urmărim îndeaproape cazul chiar dacă au fost externaţi şi trataţi cu succes, îi invităm des la controale şi analize pentru a ţine boala sub control şi, desigur, ne ataşăm emoţional de fiecare dintre pacienţii noştri.

Pentru a luat legătura cu doamna profesor Meral Gunaldi, pacienţii pot contacta reprezentantul din România al Grupului Internaţional Medical Park din Turcia, la numărul de telefon 0727.593.533 sau prin e-mail, la [email protected].
Despre Assoc. prof. Meral Gunaldi
Meral Gunaldi este doctor oncolog al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park. A absolvit, în 2001, Facultatea de Medicină – Universitatea Tehnică „Karadeniz” din Turcia, în 2009, a susţinut teza de doctorat cu titlul „Efectul nivelului de seleniu al sângelui şi al activităţii peroxidazei glutationului asupra infarctului miocardic acut”, devenind Doctor în Medicină. Între anii 2009 şi 2012 s-a specializat în oncologie la Universitatea Cukurova, iar în prezent studiază la Institutul de Cercetări Medicale Experimentale – Departamentul de Imunologie, al Universităţii din Istanbul.
Între anii 2004 şi 2012 a fost Asistent de cercetare – la Spitalul pentru Educaţie şi Cercetare (Istanbul Okmeydani) şi la Catedra de Boli Ortopedice a Universităţii Cukurova. Între 2013 şi 2016, a lucrat ca expert în cercetare, iar începând anul 2017, lucrează în cadrul Departamentului de Oncologie la I.A.U. VM Medical Park Florya.
Doamna profesor Meral Gunaldi este membră a Asociaţiei Neuro-Oncologice din Turcia (2014), a Societăţii Europene de Oncologie Medicală (2011) şi a Asociaţiei Oncologice Medicale (2010).
În cadrul programului de colaborare cu România, este prezentă la Constanța pentru a oferi a doua opinie medicală gratuită pacienților bolnavi de cancer.
 
Despre Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia
Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deservește pacienți în peste 30 de spitale situate în 17 orașe din Turcia. În momentul de față este actorul principal al sectorului medical, fiind tratați peste 70.000 pacienți din întreaga lume. Indiferent de statutul social și economic, serviciile de acces la asistența medicală la standarde internaționale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toți”. Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă și metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, își propune să servească drept model în știință și practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trai sănătos și să aibă acces la serviciile de sănătate”. Din anul 2016, România face parte din Grupul International Medical Park.
În cadrul acestei colaborări, medici specialiști din Turcia vin în România pentru a oferi a doua opinie medicală gratuită, pentru copii și adulți.
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari