Patru clădiri din București, iluminate în roșu în sprijinul persoanelor cu dizabilități intelectuale

Patru dintre edificiile reprezentative ale Capitalei, respectiv, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Artă al României, Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, vor fi iluminate în roșu, vineri, 20 iulie a.c., în intervalul orar 21.00 – 24.00, în semn de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale.

50 de ani de luptă împotriva discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale

Evenimentul marchează 50 de ani de când mișcarea Special Olympics luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale și pentru crearea unei societăți incluzive.

Sportivii Special Olympics vor întări mesajul de incluziune socială printr-un lanț uman pe care îl vor forma în curtea COSR (B-dul Mărăști nr. 20A), vineri, 20 iulie, la ora 21.30.

Nu în ultimul rând, pe tot parcursul zilei de vineri, un videoclip de prezentare a câtorva dintre sportivii Special Olympics, campioni naționali și mondiali la gimnastică, baschet și înot, va rula pe cele 12 ecrane ale centrului comercial Cocor.

- Articolul continua mai jos-

„Ne-am bucurat să vedem atât de multă susținere în demersul nostru de conștientizare a nevoii de acceptare și integrare a persoanelor cu dizabilități intelectuale, indiferent din ce colț de lume provin. Iluminarea în semn de incluziune e un simbol pentru continuarea misiunii Special Olympics”, a declarat președintele Special Olympics International, Timothy Shriver.

170 de clădiri din înreaga lume, iluminate în roșu

Pe lângă cele patru clădiri simbol ale Bucureștilor, alte 170 de edificii din întreaga lume vor lua parte la inițiativa „Iluminare pentru incluziune”. Culoarea roșie afișată poartă mesajul toleranței, al respectului și al celebrării diferențelor dintre oameni. Printre aceste locuri reprezentantive din lume se numără cascada Niagara din SUA și Canada,  Îngerul Independenței din Mexico City și parcul acvatic „Cubul de Apă” din Beijing. Lista completă a edificiilor iluminate pe 20 iulie este disponibilă aici.

„Iluminare pentru incluziune” face parte din evenimentul aniversar al mișcării Special Olympics ce se va derula la Chicago în perioada 17 – 21 iulie a.c. Chicago este orașul în care s-au ținut în 1968 primele Jocuri Internaționale de Vară Special Olympics. La eveniment vor fi prezenți atleți, antrenori și suporteri din întreaga lume.

Baschet unificat: echipa Campioanelor Olimpice întâlnește echipa Special Olympics

În România, aniversarea va fi marcată și printr-un eveniment dedicat, organizat duminică, 22 iulie, de la ora 18, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. Trei dintre campionii Special Olympics vor intra pe teren într-un meci de baschet demonstrativ cu trei campioane olimpice: atleta Doina Melinte, judoka Alina Dumitru și canotoarea Viorica Susanu Chermes.

Gimnastică și dans unificat cu 100 de tineri cu și fără dizabilități

Sportivii Special Olympics multiplu medaliați la competiții locale și internaționale de gimnastică se vor întâlni în sala de sport cu gimnastele din grupul Euritmic al Clubului Sectorului 6 într-o demonstrație de dans, acrobație și gimnastică unificată. Totodată, câțiva dintre ei își vor face cunoscute poveștile de campioni la evenimentele locale, regionale și la jocurile naționale și mondiale la care participă. Nu în ultimul rând, una dintre gazdele evenimentului va fi Șerban Nicolescu (36 de ani), primul angajat cu Sindrom Down din România.

Sportivii Special Olympics au primit încurajări din partea gimnastei Nadia Comaneci, Ambasador Special Olympics, într-un mesaj aniversar.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Copiii cu dizabilităţi intelectuale au luat peste 650 de medalii la 4 discipline sportive, la Jocurile Naţionale Special Olympics 2018

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari