Diagnosticul de cancer – a doua opinie, gratuit, de la un oncolog turc

Profesorul Ceyhun Bozkurt vine la Constanța să ofere gratuit a doua opinie copiilor diagnosticați cu cancer

Diagnosticul de cancer este dur și la vârsta adultă. Însă atunci când cel căruia i se pune implacabilul diagnostic este un copil, simți cum cerul se prăbușește.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), anual, peste 200.000 de copii primesc diagnosticul de cancer, la nivel global. Cancerul sau „racul” (cum i se zicea odinioară) nu alege nici vârsta, nici educația, nici clasa socială, nici locul de pe glob unde să lovească. Atunci când este diagnosticat din pripă și când copilul are acces la un tratament adecvat și de calitate, există șanse de până la 80% ca el să supraviețuiască teribilei încercări. Din păcate, însă, costurile tratamentelor sunt adeseori uriașe, copiii din țări și familii cu venituri medii și mici nu primesc îngrijiri medicale, ori dacă le primesc sunt insuficiente și de calitate inferioară, ceea ce duce la o incidență de deces de peste 90%.

Diagnosticul de cancer – a doua opinie

Sâmbătă, 28 iulie, copiii din România care au primit deja diagnosticul de cancer sau care sunt suspectați că au această boală vor putea primi gratuit a doua opinie, din partea unui reputat medic turc, specializat în oncologie petriatică.

Profesorul Ceyhun Bozkurt lucrează la Spitalul Medikal Park Bahçelievler din Istanbul – Secția de Hematologie şi Oncologie Copii, unde, în ultimii ani, au fost tratați mulți copii români care au avut diagnosticul de cancer. Potrivit acestuia, printre cele mai frecvente boli ale copilăriei se numără Anemia deficitului de fier și Leucemia limfoblastică acută. La secția bolilor de sânge ale copilului sunt depistate şi tratate cu succes boli ca Anemia Nutrițională (anemia deficitului de fier, penuria anemiei de vitamina B12), leucemia limfoblastica acută, leucemia mieloida acută, anemia aplastica, talasemia (anemie mediteraneană), hemofilia şi multe alte boli de sânge.
“Tratamentul specific bolilor pediatrice de sânge se organizează după ce pacienții sunt consultați în două policlinici specializate diferite. În sala de zi ambulatorie pentru chimioterapie se fac infuziile de chimioterapie şi pacienții care necesită primesc transfuzii de sânge. Unitățile sunt organizate conform necesităţilor copiilor în aşa fel încât să le crească calitatea vieții în perioada de timp petrecută în spital”. Grupul Medical Park, la care România a aderat în 2016, este acreditat de către Grupul European de Transplant de măduva osoasă (The European Group for Blood and Marrow Transplantation – EBMT). Din 1995 până în prezent au fost tratați aici peste 70.000 de pacienți din întreaga lume, pentru că filosofia acestei instituții medicale este: „fiecare popor are dreptul de a trăi sănătos și de a avea acces la servicii medicale de calitate”.

Prezența prof. dr. Ceyhun Bozkurt la Constanța se înscrie pe această linie de conduită medicală promovată de instituția din Istanbul. Evenimentul va avea loc la oficiul din Constanţa al Medical Park – bvd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pentru programări, pacienţii pot suna la reprezentantul din România al Grupului Internațional de Spitale Medical Park, la 0727593533 sau prin e-mail, la adresele [email protected] sau [email protected]

Ziar Medical va prezenta în curând un interviu cu reputatul medic oncolog turc Ceyhun Bozkurt.